Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juni 18, 2011

Eén gebouw voor cultuur en gemeente’

KAATSHEUVEL – De bouw van een ‘gemeenschapshuis’ in Kaatsheu­vel is serieus in beeld. Het college ziet kansen om gemeentelijke en sociaal-culturele functies te combi­neren in één gebouw.
Het zou een forse wijziging betekenen van de plannen voor het Bruisend Dorps­hart. Het project behelst nu nog de bouw van een volwaardig ge­meentehuis én een groot nieuw so­ciaal- cultureel centrum (Carré) in het Kaatsheuvelse centrum.

De keuze voor een gemeenschaps­huis kan de kosten mogelijk flink drukken. Wethouder Wim Aus­sems (Gemeentebelangen) bena­drukt dat het nog geen gelopen koers is. „Er is nog volop onder­zoek nodig”, stelt hij, „maar hoe minder vierkante meters, hoe la­ger de kosten.”

En die kosten moeten omlaag. Door een dreigend tekort van zes ton op het accommodatiebeleid moet de gemeente snel ingrijpen. Hiervoor heeft ze overleg gehad met diverse betrokken instanties. Het plan voor het gemeenschaps­huis- met daarin een combinatie van gemeentelijke en sociaal-cultu­rele functies - betitelt het college als ‘meest kansrijke oplossingsrich­ting.’ Het idee werd al eens geop­perd door onder meer Gemeente­belangen en Pro3, maar het college vond het op dat moment geen haalbare kaart. De tijden lijken nu veranderd. Wat het plan nu pre­cies betekent voor de bouw van het gemeentehuis en Carré is nog niet duidelijk. Wel stelt het college al voor tot een ‘ versobering van de grote zaal van het multifunctio­neel centrum.’ Dat betekent waar­schijnlijk minder ruimte voor gro­te optredens.

De beoogde bouwers, Heijmans en WSG, moeten ook nog ant­woord geven op de vraag of ze mee willen werken aan uitstel of zelfs afstel van de plannen voor het Carré, waarover eerder al af­spraken met de gemeente zijn ge­maakt.

Het eerdere plan voor een nieuwe sporthal aan de rand van Kaatsheu­vel was eerder al onzeker gewor­den. Burgemeester en wethouders stellen nu voor om daar definitief van af te zien. Ze vinden dat de binnensportaccommodaties gecon­centreerd moeten worden op de plek van De Werft. Het huidige complex van De Werft wordt dan gerenoveerd. Ook komt er gedeelte­lijk nieuwbouw (sporthal en dans­ruimte). Als dit plan doorgaat, gaat de huidige sporthal De West­kant tegen de vlakte. Op het ter­rein aan de Vossenbergselaan komt zo ruimte vrij voor woning­bouw. Sporthal De Wetering in Loon op Zand blijft in deze plan­nen wel gehandhaafd.

Het college ziet ook kansen om geld te besparen door een veel nau­were samenwerking tussen beheer­ders en gebruikers van de diverse accommodaties.

De politiek buigt zich maandag over de visie herijking accommoda­tiebeleid.

1 Comments:

Blogger roofvogel said...

Dus een Stopera in de Kets ??
Zo vernieuwend is dat niet ! Kan er geen B & B hotel bij ?? Heeft de "Middenstand" er gelijk aspirant klanten bij voor een "Bruisend Winkel hart"!

18 juni, 2011  

Een reactie posten

<< Home