Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juni 21, 2011

'Huiskamereffect blijft bij dorpshart'

KAATSHEUVEL – Kaatsheuvel krijgt geen gat in het dorpshart, als de bouw van een nieuw gemeentehuis óf multifunctioneel centrum (Carré) niet door mocht gaan. Dat stelde wethouder Ruud van Eijkeren (Pro3) gisteravond. Op de vrijkomende plek komen dan waarschijnlijk woningen en commerciële ruimtes, zodat Kaatsheuvel toch een besloten dorpsplein krijgt.

De politiek in Loon op Zand boog zich gisteravond over de mogelijk forse aanpassingen van de plannen voor het Bruisend Dorpshart. Deze zijn nodig door een dreigend tekort op het accommodatiebeleid van zes ton. De grote afwezige was gisteravond verantwoordelijk wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen).

Burgemeester Wim Luijendijk las een verklaring van Aussems voor, waarin hij aangaf bewust weg te blijven. De wethouder wees op de politieke situatie die is ontstaan na de stevige discussie over de toekomstvisie Winkelhart Kaatsheuvel, waarbij hij zwaar onder vuur lag. „Ik verwacht niet de juiste sfeer in deze commissie om een goede dialoog te hebben met de raad. Dit stuk verdient de aandacht zonder mogelijke ruis op de lijn.” Burgemeester Luijendijk vroeg het besluit van Aussems te respecteren, maar VVD en CDA hadden forse kritiek op de afwezigheid van de wethouder, die in hun ogen z’n verantwoordelijkheid ontloopt.

Wethouder Wil Ligtenberg (Lijst Loon op Zand) deed nu het woord over het het accommodatiebeleid. Het college ziet nu kansen voor de bouw van één gemeenschapshuis, waarin sociaal-culturele en gemeentelijke functies gecombineerd kunnen worden. Mogelijk is dan de bouw van het gemeentehuis of multifunctioneel centrum niet nodig. Het is alleen nog de vraag in hoeverre de beoogde bouwers Heijmans en WSG met deze forse aanpassingen kunnen leven. De oorspronkelijke plannen voor de bouw van een volwaardig gemeentehuis én Carré zijn dan ook nog niet van tafel.

De gemeente ziet vrijwel zeker wel af van de bouw van een heel nieuwe sporthal aan de rand van Kaatsheuvel. Het college wil de binnensportaccommodaties concentreren op de huidige plek van de Werft. Het huidige complex wordt dan opgeknapt en uitgebreid. Veel geld valt mogelijk ook te besparen door een veel nauwere samenwerking tussen beheerders en gebruikers van de diverse accommodaties. Volgens de politiek moet die samenwerking desnoods afgedwongen worden. Alle plannen vergen overigens nog het nodige onderzoek.