Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juni 22, 2011

Oppositie eist uitleg van Aussems zelf

KAATSHEUVEL – Wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen) heeft bij oppositiepartijen VVD en CDA veel krediet verspeeld door maandagavond bewust weg te blijven bij de vergadering over het accommodatiebeleid in Loon op Zand. De VVD zegt het niet meer te pikken dat hij zijn eigen beleid door anderen laat verdedi­gen. „ Als dat bij de komende raads­vergaderingen weer gebeurt, dan mag dat niet zonder consequen­ties blijven”, aldus fractievoorzit­ter Jacky Smit. „In dat geval dreigt van onze kant een motie van af­keuring of nog zwaarder.”

Ook CDA-fractievoorzitter Gert-Jan van den Dries vindt dat Aussems bij de volgende raadsver­gadering zijn verantwoordelijk­heid moet nemen. „Dat hij er maandagavond niet was, heeft me echt verbaasd. En een goede reden heb ik nog niet gehoord.” Het is overigens nog niet duidelijk of Aus­sems het accommodatiebeleid in de raadsvergadering van 30 juni zelf gaat verdedigen of dat een van zijn collega’s dat doet.

Tot verrassing van velen was Aus­sems maandag niet aanwezig bij de commissievergadering over het accommodatiebeleid, waarvoor hij als wethouder verantwoordelijk is. Zijn collega Wil Ligtenberg (Lijst Loon op Zand) voerde het woord. Het gaat om een gevoelig dossier, omdat een tekort van zes ton dreigt op het accommodatiebeleid. Aussems vond het beter om zelf niet bij de discussie aanwezig te zijn, zo liet hij maandagavond via burgemeester Wim Luijendijk we­ten. Volgens de wethouder heerst er op dit moment niet de juiste po­litieke sfeer voor een goede dia­loog tussen hem en de raad. Hij doelt daarbij op de recente stevige discussie over het Sociaal-Econo­misch Beleidsplan en de ontwikke­lingsvisie Winkelhart Kaatsheuvel. Hij kreeg daarbij forse kritiek. Vol­gens Luijendijk is het besluit van Aussems om weg te blijven in goed overleg met het college geno­men. „Hij wilde niet dat de discus­sie te veel over hem als persoon zou gaan. Daarvoor vindt hij het accommodatiebeleid te belang­rijk.” Aussems zelf wil voorlopig niet veel kwijt over de zaak.

Jacky Smit heeft geen goed woord over voor de gang van zaken. „ Je moet als wethouder staan voor je beleid. Het kan niet zo zijn dat moeilijke dossiers gewoon even bij andere wethouders worden ge­legd.” Bij coalitiepartijen Pro3 en Gemeentebelangen bestaat wel be­grip voor het besluit om weg te blijven gezien alle ‘emoties’ van de afgelopen tijd. „ Aussems heeft toch een flinke dreun gehad”, stelt Peter Flohr (Pro3). „Misschien is het wel goed om het even te laten bezinken.” Aussems werkt op an­dere terreinen gewoon door. Gis­teravond reikte hij de vrijwilligers­prijzen uit.

Brabants Dagblad Auteur Michel Koster

1 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Jacky heeft helemaal gelijk;echter zullen gem.belangen,pro3 en lijst LOZ er wel voor zorgen dat Dhr Aussems lekker op het pluche kan blijven zitten.

22 juni, 2011  

Een reactie posten

<< Home