Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, augustus 04, 2011

Gebieden De Kets en Rechtvaart starten ook met proef

Kaatsheuvel - Zondag 7 augustus start de proef verruiming zondagsopenstelling in de gebieden De Kets en Rechtvaart. De proef loopt tot en met 25 september 2011. Ondernemers in deze gebieden zijn in deze periode vrij om op zondag hun winkeldeuren te openen van 12.00 tot 17.00 uur.

Eerder startte de proef al in het gebied Kaatsheuvel. Deze proef loopt van zondag 17 juli tot en met zondag 4 september. Door de uitbreiding met de gebieden De Kets en Rechtvaart mogen alle ondernemers in Kaatsheuvel hun deuren voorlopig op zondag openen.

Voorwaarden en gebieden
Op 23 juni 2011 heeft de gemeenteraad de startnotitie ‘Verruiming zondagsopenstelling’ vastgesteld.
Met deze notitie wordt de mogelijkheid gegeven om een proef te starten naar verruiming van de zondagsopenstelling. In de startnotitie zijn gebieden beschreven en voorwaarden genoemd. De gebieden zijn:
· Kaatsheuvel
· Loon op Zand
· De Moer
· Bedrijventerrein De Kets
· Bedrijventerrein Rechtvaart
· Bedrijventerrein De Hoogt
Een voorwaarde voor de winkeliersverenigingen om met de proef te morgen starten is dat tenminste 51% van de ondernemers in het winkelgebied moet instemmen met de uitvoering ervan. In de gebieden De Kets en Rechtvaart hebben in totaal 69,23% van ondernemers voor de pilot gestemd.

Onderzoek en evaluatie
Gedurende de proefperiode wordt door de ondernemersverenigingen de impact van de extra koopzondagen op het aantal bezoekers en hun bestedingen gemeten. Ook wordt onderzocht in welke periodes de algehele zondagsopenstelling gewenst is onder de ondernemers.

In oktober 2011 wordt de proef geëvalueerd met de ondernemersverenigingen. De resultaten van de onderzoeken die de ondernemersverenigingen tijdens de proef doen worden aan de gemeente overhandigd. Op basis van deze resultaten wordt bekeken of en hoe zondagsopenstelling gewenst en haalbaar is.