Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, september 27, 2011

Kaatsheuvels klusbedrijf krijgt forse boete voor illegale werknemers

DEN HAAG/ KAATSHEUVEL – Een klusbedrijf uit Kaatsheuvel dat tot drie keer toe betrapt is op het in­zetten van enkele illegale Bulgaren en een Turk moet een boete van 28.000 euro betalen. Dat heeft de Raad van State beslist, waar zowel minister Donner van Sociale Za­ken als de Kaatsheuvelnaar in ho­ger beroep was gegaan.

De man heeft van de minister een betalingsregeling gekregen om in 22 termijnen zijn schuld af te los­sen.

De vier Bulgaren en de Turk die geen werkvergunning hadden wer­den in 2008 bij drie controles kort achter elkaar aangetroffen toen zij sloop- en bouwwerkzaamheden verrichtten in een pand in Steen­bergen. Controleurs van de Ar­beidsinspectie hadden het klusbe­drijf bij hun eerste bezoek een waarschuwing gegeven.

De vier Bulgaren voor wie 24.000 euro aan boetes werd opgelegd wa­ren ingeleend via tussenpersoon Neco International in Gent. De Turkse medewerker voor wie de Kaatsheuvelnaar 4000 euro moet betalen was op familiebezoek.

De bestuursrechter in Breda schrapte vorig jaar de boete voor de ingeleende Bulgaren omdat dat werknemers waren van Neco. De Raad van State is het daarmee eens, maar oordeelt dat de Kaats­heuvelnaar eveneens werkgever is geweest omdat hij de bouwvak­kers feitelijk aan het werk heeft ge­zet. De Raad van State verklaarde het hoger beroep van de minister gegrond en het hoger beroep van de man uit Kaatsheuvel onge­grond.

Dat betekent dat de klusser, naast de 24.000 euro boete voor de Bul­garen, ook 4000 euro voor zijn ille­gale Turkse medewerker moet overmaken naar Den Haag.

Bron: Brabants Dagblad