Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, september 24, 2011

CDA betreurt sneuvelen plan ijsbaan Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL -Het CDA in Loon op Zand betreurt dat zo’n ‘ prach­tig initiatief’ als een ijsbaan in Kaatsheuvel sneuvelt door tijdro­vende procedures. Volgens burge­meesterWim Luijendijk valt de ge­meente in dit opzicht niets te ver­wijten. Hij wijst op de verplichte procedures, die doorlopen moeten worden. „ De initiatiefnemers zijn daarop gewezen en hebben daar nu ook begrip voor”, aldus Luijen­dijk.

Bovendien leek niet iedereen in de buurt te zitten wachten op de komst van zo’n tijdelijke ijsbaan met horeca; naast voorstanders zijn er ook tegenstanders.

De Albert Heijn in Kaatsheuvel wilde vanwege het 10-jarig be­staan in december een ijsbaan ope­nen op het ‘Pepping-terrein’ ach­ter de Gasthuisstraat, compleet met tent en horeca.

Het plan is onlangs afgeblazen, om­dat de benodigde procedures tochte veel tijd vragen. Gemeenteraads­lid Kees Grootswagers (CDA) kaartte de zaak donderdagavond aan. Hij wilde weten of de gemeen­te niet van de gebruikelijke proce­dures had af kunnen wijken om zo dit ‘prachtige plan te ondersteu­nen’.

Volgens Grootswagers heeft de ge­meenteraad eerder het signaal afge­geven dat dergelijke initiatieven van ondernemers of burgers zo­veel mogelijk gestimuleerd moe­ten worden.

Luijendijk benadrukte dat het in dit geval niet zo simpel ligt. Het be­stemmingsplan laat een tijdelijke ijsbaan met horeca op de beoogde plek niet toe en daarom is een tij­delijke ontheffing noodzakelijk. „En zo’n procedure vergt zo’n 26 weken.”

Grootswagers vindt dit allemaal toch een typisch voorbeeld vanNe­derland, procedureland.„ Als je zo’n plan hebt, moet je blijkbaar al een jaar ervoor alles gaan opstarten. Anders lukt het gewoon niet.”

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster