Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, september 19, 2011

DESK mist de overtuiging

HEERLERHEIDE /Kaatsheuvel– Op bezoek bij Groene Ster is DESK er niet in ge­slaagd de eerste punten van het sei­zoen binnen te halen. De Kaats­heuvelnaren verloren net als vori­ge week tegen De Valk met mi­niem verschil: 1- 0. Dave Zafarin maakte na dertig minuten het eni­ge doelpunt. De oud-speler van on­der meer Roda JC en TOP Oss pro­fiteerde van een onoplettendheid in de DESK-verdediging.

Vlak daarvoor miste Casper van Elsäcker nog een opgelegde kans om de score te openen. Vijf minu­ten voor rust kreeg DESK hele­maal een uitgelezen kans op de ge­lijkmaker. Van Elsäcker mocht uit­halen vanaf elf meter. De Groene Ster- goalie koos echter de goede hoek, waardoor DESK met een achterstand de rust in ging. Een cruciaal moment in de wedstrijd, zo benadrukte trainer Ad van See­ters. „Het was een gelijkopgaande wedstrijd. Beide ploegen speelden duidelijk voor de winst. Als je dan vlak voor rust zo’n strafschop mist, weet je dat het heel moeilijk wordt. Zeker omdat we in die fase voor rust de betere waren en een doelpunt verdienden.” Na rust ging DESK tevergeefs op jacht naar de gelijkmaker. Van Seeters vond dat aan het einde van het duel de echte overtuiging en preci­sie ontbrak om er alsnog een resul­taat uit te slepen. „Met name in de laatste twintig minuten straalden de jongens te weinig overtuiging uit.”

Ondanks de derde nederlaag op rij ziet de coach genoeg aanknopings­punten. Van Seeters vindt wel dat zijn ploeg volwassener moet wor­den. „ Er zit duidelijk een stijgende lijn in. Voetballend kunnen we goed meedoen. We missen nog de echte overtuiging en automatis­men. Je verliest nu twee keer ach­ter elkaar ongelukkig. We hebben duidelijk nog wat tijd nodig. De jongens moeten alleen wel besef­fen dat het niveau omhoog moet.”

HOOFDKLASSE B ( ZON.)

Groene Ster 1 DESK 0


Bron: Brabants Dagblad