Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, september 16, 2011

WINTEREVENEMENT Tijd blijkt te kort voor tijdelijke schaatsbaan met horeca in Kaatsheuvel

Plan voor ijsbaan sneuvelt


Plan voor tijdelijke ijsbaan met horeca in Kaatsheuvel is van de baan.

Procedures te tijdrovend voor een schaatsbaan in december.

Initiatiefnemer Albert Heijn kijkt naar ‘afgeslankt alternatief’.

KAATSHEUVEL – Het plan voor een tijdelijke ijsbaan met grote tent en horeca in Kaatsheuvel is afgebla­zen. De procedures nemen te veel tijd in beslag om het initiatief voor eind dit jaar van de grond te krij­gen. Het plan voor de schaatsbaan komt van de Albert Heijn in Kaats­heuvel, die zo het tienjarig jubi­leum van de supermarkt luister bij wilde zetten. De beoogde locatie voor de ijsbaan (afmeting 15 bij 30 meter) met tent en horeca was het ‘ Pepping-terrein’ achter de Gast­huisstraat. Op deze plek zou dan in de decembermaand geschaatst kunnen worden. Maar zover komt het dus niet.

Volgens de gemeente is positief meegedacht met de initiatiefne­mers. „We hebben ze al eerder ge­wezen op de lange procedures”, stelt de woordvoerster. „Het be­stemmingsplan laat een ijsbaan op die plek niet toe. Je moet dus een tijdelijke ontheffing regelen. En dat kost veel tijd.”

Piet den Hartog, eigenaar van de Albert Heijn, zegt het jammer te vinden dat het plan op zo’n laat moment sneuvelt. Zo was al de mening gepolst van bewoners van het complex Molière, die dicht bij de beoogde locatie van de ijsbaan wonen. „ Zij waren erg positief”, stelt Den Hartog. Hij wilde ook nog in gesprek met andere buurt­bewoners. „Maar dat is nu niet meer nodig.”

Volgens Den Hartog had het win­terfestijn een jaarlijks terugkerend evenement kunnen worden, als het initiatief zou aanslaan. Maar of volgend jaar weer een poging wordt gewaagd om de ijsbaan van de grond te krijgen, is de vraag. „Het idee was vooral gekoppeld aan ons jubileum.”

Den Hartog stelt dat ook nog naar andere plekken is gekeken voor de ijsbaan, zoals het Mauritsplein en Wilhelminaplein. Maar ook deze locaties zijn uiteindelijk afgevallen. „Die liggen toch wat te ver van de Albert Heijn af. En ook daar zit je met procedures, die moeten wor­den doorlopen”, aldus Den Har­tog.

Hij kijkt nog wel of een alternatief mogelijk is: een kleinere ijsbaan zonder horeca op de mogelijk nieu­we parkeerplaats bij de super­markt zelf, en dan voor een korte­re tijd in december.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster