Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, september 20, 2011

Bouw De Els II in Kaatsheuvel kan door van rechter

DEN HAAG/ KAATSHEUVEL – Pepping Bouw kan voorlopig door met het grote bouwplan De Els II in Kaats­heuvel. De Raad van State heeft de bezwaren afgewezen tegen het nieuwe bestemmingsplan De Els II dat de bouw van 190 woningen op een perceel aan de Gasthuis­straat en de Marktstraat mogelijk maakt.

De bezwaren komen van G. Se­vers, eigenaresse van bedrijfshal­len (de Rode Hallen) aan de Kaats­heuvelse Gasthuisstraat. Zij vreest haar bedrijfsruimten moeilijker te kunnen verhuren als de gemeente Loon op Zand de milieucategorie verlaagt vanwege de grote bouw­plannen van Pepping.

Severs en de gemeente verschillen van mening over de bestaande mi­lieuhinder van de bedrijfsactivitei­ten in de Rode Hallen, die vlakbij de Els II liggen.

De bezwaarmaakster verzet zich te­gen de in haar ogen strengere regel­geving.

Vroeger was het bedrijf TTB- staal in een van de bedrijfs­ruimtes van de Rode Hallen geves­tigd. Volgens Severs heeft de ge­meente toen een milieuvergun­ning verstrekt die in haar ogen nog steeds geldig is. Maar het ge­meentebestuur zegt dat de milieu­vergunning van het staalbedrijf is vervallen, omdat het daar inmid­dels al jaren weg is. Na TTB- staal is de Efteling één van de huurders van de Rode Hal­len geworden. Eerder had het be­drijf op deze plek een werkplaats voor kleine decoraties van het at­tractiepark, maar nu gebruikt de Efteling het alleen nog voor opslag van goederen, dit na overleg met de gemeente.

De Raad van State ziet, gezien de huidige informatie, geen reden om de gemeente Loon op Zand in het ongelijk te stellen en aan de bezwa­ren van Severs tegemoet te ko­men.

Bron:Brabants Dagblad