Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, september 27, 2011

Winkels verdeeld over zondag

KAATSHEUVEL – De meeste super­markten in Kaatsheuvel zijn voor­stander van een forse uitbreiding van het aantal koopzondagen, maar de kleinere ondernemer staat niet te springen om de zaak zeven dagen in de week open te gooien.

De proef met koopzondagen moet nog goed geëvalueerd worden, maar die conclusie lijkt al wel te trekken. Gemeente en onderne­mers gaan deze week met elkaar de resultaten verder bespreken. Ook kunnen inwoners aangeven hoe zij over (meer) koopzondagen denken. De gemeente houdt daar­voor binnenkort een enquête.

Winkels in Kaatsheuvel mochten bij wijze van proef in de zomer­maanden acht weken lang de deu­ren op zondag openen. Supermark­ten als Albert Heijn, Em-Té, Jum­bo en Lidl maakten van die kans gebruik. Bij andere ( kleinere) win­kels was de animo veel minder en slechts een enkele (mode)zaak was incidenteel een keer op zon­dag open. Volgens Piet den Hartog, voorzit­ter van Winkeliers Vereniging Kaatsheuvel, lijkt het beeld inder­daad duidelijk, maar worden de re­sultaten van de proef nog eens goed tegen het licht gehouden. Niet alleen wordt onderzocht of er voldoende interesse is voor koop­zondagen, maar ook de mening van personeel is belangrijk. Verder wordt ook gekeken naar eventuele overlast voor omwonenden van winkels.

„Half oktober zijn de meeste resul­taten van de evaluatie bekend”, al­dus een gemeentewoordvoerster. De gemeente moet daarna beslui­ten over een eventuele uitbreiding van de zondagopenstelling. Bij nieuw beleid wordt dat waarschijn­lijk in het eerste kwartaal van 2012 van kracht.

Los van de proef met de koopzon­dagen was er afgelopen zondag een nieuw Mode & Shop-evene­ment in het Kaatsheuvelse cen­trum. De meeste winkels waren nu wel op zondag open en de acti­viteiten brachten aardig wat men­sen op de been. Mogelijk wordt dat een jaarlijks terugkerend evene­ment.

Bron Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster