Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, september 30, 2011

Loon op Zand luistert naar roep om bladkorven.

KAATSHEUVEL – De gemeente Loon op Zand breidt het aantal bladkor­ven flink uit. Volgende week wor­den in de dorpen 63 korven ge­plaatst. Dat zijn er twaalf meer dan vorig jaar. Volgens de gemeen­te geeft ze gehoor aan de vele ver­zoeken om meer bladkorven in de wijken. Vorig jaar is massaal ge­bruikt van de ‘ bakken’, waarin in­woners tijdelijk hun bladeren uit de tuin kunnen gooien. Vaak moesten de korven twee keer per week gelegd worden.

Naast de vele bladkorven kunnen mensen hun bladeren nu ook gra­tis kwijt bij de milieustraat in Kaatsheuvel.

Loon op Zand is wel gestopt met de zogenaamde takkenroutes. Het idee was dat inwoners, tegen kost­prijs, ieder voor- en najaar hun snoeihout konden laten ophalen door de gemeente. Zij hoefden zo zelf hun groen niet naar de milieu­straat te brengen. Maar er blijkt nauwelijks interesse voor het apart ophalen van snoeihout. In het eer­ste jaar toonde niemand belangstel­ling voor de takkenroute. Eind vo­rig jaar bleef de teller steken op slechts één aanmelding.

1 Comments:

Blogger harrie vastre said...

fijn ,ik hoop dat wij ook van die korven krijgen op het pauluspotterplein

harrie

03 oktober, 2011  

Een reactie posten

<< Home