Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, september 28, 2011

Overlast is drastisch gedaald na verdwijnen hangplek Kennedyplein’

KAATSHEUVEL – Het is onzeker of jongeren weer een ‘eigen plek’ krij­gen bij het Kennedyplein in Kaats­heuvel. Gemeente en wijkteam voeren overleg met omwonenden en de jeugd zelf of de vernielde overkapping weer terug moet ko­men. Ook de kosten spelen daarbij een rol.

Gemeentebelangen-raadslid Ber­tus Kemmeren heeft zich ook in de discussie gemengd. Volgens hem hebben buurtbewoners en kinderopvang Bruintje Beer veel overlast gehad van jeugd die rond­hing bij het Kennedyplein. Het ging daarbij onder meer om ver­nielingen en het achterlaten van rommel.

„Die overlast is drastisch gedaald sinds de overkapping voor hang­jongeren weg is”, concludeert Kemmeren uit reacties van betrok­kenen. In de laatste raadsvergade­ring wilde het Gemeentebelan­gen- raadslid van burgemeester en wethouders weten of de overkap­ping teruggeplaatst wordt of dat het niet gewoon beter is om de huidige situatie zo te laten.

Volgens burgemeesterWim Luijen­dijk is contact gezocht met buurt­bewoners en jongeren. Het overleg met betrokkenen over de toe­komst van de ‘hangplek’ kost tijd. Wat de uitkomst van de gesprek­ken wordt, kon Luijendijk nog niet zeggen. Naast tegenstanders zijn er ook voorstanders van zo’n ‘eigen plek’ voor de jeugd. De ge­meente kijkt ook goed naar het geld dat nodig is om de vernielde overkapping te repareren of te ver­vangen. Mogelijk zijn ook alterna­tieven te bedenken voor een ander soort ontmoetingsplaats voor de jeugd.

In het verleden trok de VVD al eens aan de bel over ‘ongewenste zaken’ bij de hangplek bij het Ken­nedyplein. De partij wees daarbij onder meer op drugshandel en - ge­bruik. De politie heeft de locatie ook een tijd scherper in de gaten gehouden.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster