Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, oktober 07, 2011

Tijd dringt echt voor overleg dorpshart

BRUISEND DORPSHART Onderhandeling plan Kaatsheuvel kost veel

Loon op Zand houdt reke­ning met kostenpost van twee ton voor extra onderhandelin­gen over Bruisend Dorpshart.

Onderhandelingen moeten 1 november afgerond zijn, anders lopen kosten verder op.

WSG zwijgt over overleg.

KAATSHEUVEL – De kosten van de onderhandelingen over het Brui­send Dorpshart in Kaatsheuvel lo­pen fors op voor de gemeente Loon op Zand. Ze houdt rekening met een extra kostenpost van twee ton voor onderzoek en over­leg over mogelijke aanpassingen van het centrumplan.

De tijd begint ook te dringen. De gemeente hoopt de onderhande­lingen met de bouwers Heijmans en WSG ( VOF Bruisend Dorps­hart) uiterlijk 1 november af te ron­den. Als dat niet lukt, lopen de extra kosten snel verder op voor de gemeente. Het gaat dan om een bedrag van ongeveer 30.ooo euro per maand.

Het oorspronkelijke plan voor het Bruisend Dorpshart gaat uit van de bouw van een levendig cen­trum met een nieuw gemeente­huis, multifunctioneel centrum, parkeerkelder, horeca en wonin­gen. Daarvoor zijn harde afspra­ken gemaakt met de beoogde bou­wers Heijmans en wooncorporatie WSG. De Markt en omgeving zijn al een tijd veranderd in een grote bouwput, maar het is nog altijd niet duidelijk hoe het dorpshart er nu precies uit komt te zien. De on­derhandelingen daarover zijn nog in volle gang.

Volgens het college heeft wooncor­poratie WSG bij dat overleg laten weten haar rol in het project graag te willen verminderen of zelfs hele­maal te willen afbouwen. Dat heeft alles te maken met de grote financiële problemen waarmee de wooncorporatie kampt. Bij WSG willen ze niet reageren op die me­dedeling van het college van Loon op Zand. „We gaan daar in de krant geen reactie op geven. De on­derhandelingen lopen nog”, aldus een woordvoerster.

De gemeente zelf worstelt ook met de kosten van het miljoenen­project. Mogelijk worden ambities bijgesteld. Al een tijd is de gemeen­te samen met de bouwers in on­derhandeling over eventuele aan­passingen van de plannen, met na­me als het gaat om de bouw van een nieuw gemeentehuis en multi­functioneel centrum.

Al die extra onderhandelingen en onderzoek kosten tijd en geld. Zo wordt ook de hulp van een extern begeleider ingeroepen en is er fisca­le en juridische ondersteuning. De onderhandelingen zijn dan ook niet eenvoudig. Zo moeten de be­trokken partijen rekening houden met de afspraken die zijn gemaakt bij de Europese aanbesteding van het project.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster