Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, oktober 05, 2011

WSG wil af van grote rol bij project Bruisend Dorpshart

KAATSHEUVEL – Woningcorporatie WSG wil haar rol in het project Bruisend Dorpshart in Kaatsheu­vel verminderen of zelfs helemaal afbouwen. Dat heeft ze in een overleg bekendgemaakt, aldus de gemeente. WSG verkeert in finan­cieel zwaar weer en zal projecten moeten afstoten. De gemeente buigt zich nog over de consequen­ties van het eventueel (deels) afha­ken van de wooncorporatie.

In de oorspronkelijke plannen voor het Bruisend Dorpshart zou­den Heijmans, ProperStok en WSG een levendig centrum bou­wen met een nieuw gemeente­huis, multifunctioneel centrum, parkeerkelder, woningen en hore­ca. Maar de plannen moeten aange­past worden, ook omdat de ge­meente zelf met de kosten wor­stelt. Achter de schermen wordt hard gewerkt om het project vlot te trekken, zodat snel gebouwd kan worden op het nu nog grote braakliggende bouwterrein in het centrum.

Van de gemeente moet er een goe­de oplossing komen voor alle par­tijen, ook voor WSG. „Maar dat overleg kost de nodige tijd”, aldus burgemeester Luijendijk, die niet te diep in wil gaan op de inhoud van de gesprekken. Bij de onder­handelingen moet in ieder geval re­kening worden gehouden met alle afspraken die zijn gemaakt bij de Europese aanbestedingen van het miljoenenproject in Kaatsheuvel.

Ook moet snel duidelijk worden hoe het Bruisend Dorpshart er nu precies uit komt te zien. De eerde­re plannen gingen uit van een vol­waardig gemeentehuis en groot multifunctioneel centrum. Maar die ambities moeten vrijwel zeker bijgesteld worden. Nu leven bij de gemeente plannen voor de bouw van één gemeenschapshuis met daarin zowel sociaal-culturele als gemeentelijke functies: een nieuw multifunctioneel centrum met ge­meentekantoor. Op de locatie van het gesloopte gemeentehuis ziet het college kansen voor een ander soort gebouw. „In dit gebouw kun­nen wij dan ook onze back-office­medewerkers huisvesten”, stelt het in een brief aan de gemeenteraad. „Het kan verder een commerciële plint krijgen met daarin detailhan­del, servicekantoren, restaurants en andere horeca.” Het college ziet bij de bouw van dit complex moge­lijk een rol weggelegd voor een pri­vate partij. Het wachten is nu op een officiële reactie van Heijmans en WSG. WSG was gistermiddag niet bereik­baar voor commentaar.

Bron: Brabants Dagblad Auteur:Michel Koster