Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, september 30, 2011

Kaatsheuvelnaar zwaar gewond bij ongeval in Merksem


Een Kaatsheuvelnaaar (54) is gisteren bij een kettingbotsing bij Merksem (bij Antwerpen) zeer ernstig gewond geraakt.
Hij moest aansluiten in een file en een achter hem rijdende vrachtauto is over hem heen gereden. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis in Merksem op de intensive care. Naast een aantal botbreuken is het grootste probleem, dat hij braaksel (door de shock) in zijn longen heeft. Hij wordt door de doktoren buiten bewustzijn gehouden.

Bericht Gazet van Antwerpen

Op de E19 in de rijrichting van Nederland was er donderdagnamiddag grote hinder na twee zware ongevallen. Ter hoogte van zowel Brecht als Loenhout was een tijd lang de hele rijweg afgesloten. De rijbaan is vrij, maar de files zullen nog aanhouden tot na de avondspits.
De ellende begon met een ongeval ter hoogte van Loenhout. Daar zouden rond 13.30 uur twee wagens met elkaar in botsing zijn gekomen. Een camionette botste op een personenwagen en die ging over de kop. De hele rijbaan raakte versperd.
Als gevolg van dat ongeval ontstond er een lange file en in de staart van die file in Brecht reed een vrachtwagen in op een personenwagen (foto's). Die wagen werd geplet tussen een andere vrachtwagen. De bestuurder van de personenwagen met Nederlandse nummerplaat werd uit de wagen bevrijd door de brandweer en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De hele rijbaan raakte daardoor versperd. Er stond een file tot Klein Bareel en in de richting van Antwerpen stond er een kilometerslange kijkfile.Het verkeer moest de snelweg verlaten in Brecht en plaatselijk omrijden via lokale wegen in Loenhout. Wie zich nog in de file tussen het ongeval in Brecht en de afrit Brecht bevond, kon lange tijd geen kant op en moest wachten tot de weg weer vrijgemaakt was.