Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, oktober 09, 2011

WSG ligt op koers na ‘crisis’

KAATSHEUVEL – WSG heeft voor de helft van haar tachtig woning­bouwprojecten serieuze overname­kandidaten gevonden. Het meren­deel bestaat uit projecten in de volkshuisvesting, de sociale tak. Onder de kandidaten zit ook een aantal regionale partijen. Dat zegt interim- bestuurder Peter Ruigrok vanWSG.

De woningcorporatie verkeert in grote financiële problemen. Vorig jaar werd een verlies van 63 mil­joen euro geleden. Geprobeerd wordt om voor 150 miljoen aan projecten af te stoten. WSG is ook betrokken bij de plannen voor het Bruisend Dorpshart in Kaatsheu­vel. Ze heeft de gemeente Loon op Zand inmiddels laten weten ook de rol in dit project te willen ver­minderen of zelfs af te bouwen. „We hebben al heel veel meters ge­maakt”, zegt Ruigrok. Hij nam in april de plaats in van directeur/ be­stuurder Peter Span, die het veld moest ruimen. Ruigrok: „We be­ginnen nu in de tientallen miljoe­nen te komen, die kunnen wor­den vrijgemaakt om de liquiditeits­problemen het hoofd te bieden.”

Het herstelplan wordt begin de­cember bekend. Zo ook wat de toe­komstplannen betreft en wie de mogelijke fusiekandidaten zijn. „ Alle opties zijn nog open”, zegt Ruigrok. Die variëren van zelfstan­dig voortbestaan tot fusie of regio­nale samenwerking met collega­corporaties. Ruigrok: „Die volks­huisvestelijke component blijft on­ze kerntaak. Met als aandachtsge­bied de woonzorgsector. Juist die kerntaak heeft WSG de afgelopen jaren uit het oog verloren.” Anders dan met de sociale projecten, waar voor een kleine 50 projecten ‘heel serieuze kandidaten’ zijn, bevin­den de gesprekken zich voor de commerciële projecten nog in de oriënterende fase, aldus Ruigrok.

Het onderzoek naar Kaatsheuvel­naar Peter Span is nog niet afge­rond. De voormalig topman was verantwoordelijk voor de vele en te dure grondaankopen. „Wij wachten op het integriteitsrapport van accountantskantoor PwC”, zegt Ruigrok. „Dan moeten we een beslissing nemen over de posi­tie van Span en mogelijke vervol­ging. Ik hoop dat wij kunnen aan­tonen dat er met zijn integriteit niks aan de hand is.”
Bron: Brabants Dagblad. Auteur: Marja Klein Obbink