Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, februari 10, 2012

Bom binnen bestuur VU is gebarsten

KAATSHEUVEL – Binnen het be­stuur van de Volksuniversiteit (VU) Kaatsheuvel is de bom gebar­sten. Voorzitter Marianne Maas en twee andere bestuursleden zijn met onmiddellijke ingang opge­stapt. Volgens de drie heeft hun vertrek te maken met een verschil van bestuurlijk inzicht.

Gerrit Ekkel, een van de acht over­gebleven bestuursleden, noemt het opstappen van de drie onver­mijdelijk. „ Ze wilden besluiten ne­men buiten de rest van het be­stuur om. Dat is helemaal in strijd met de statuten. De drie hebben zich uiteindelijk zelf teruggetrok­ken. Als ze dat niet hadden ge­daan, waren ze weggestemd.”

Ekkel wil niet zeggen waar de ge­wraakte besluiten over gingen. „Dat is nu niet relevant. Hou het maar op een verschil van inzicht. Het is gewoon niet goed om zo je zin door te drijven.” Ekkel vindt het vervelend dat de zaak straks op straat komt te liggen. „Daar heeft niemand iets aan.”

Ook de vertrokken voorzitter Ma­rianne
Maas houdt het bij een summiere verklaring. In een kort communiqué geven de drie opge­stapte bestuursleden aan dat zij door het verschil van bestuurlijk inzicht ‘hun werkzaamheden niet VU-waardig meer kunnen verrich­ten’. Volgens hen hebben zij de ‘af­gelopen jaren hun vrijwillige werk­zaamheden met liefde en plezier en toewijding verricht’. De docen­ten zijn op de hoogte gebracht. Voor hen verandert niets, is ze ver­zekerd. Ook de cursisten zullen niets moeten merken van de peri­kelen achter de schermen van de VU.

Marianne Maas werd eind 2010 de opvolger van Ank Fransen, die 25 jaar voorzitter was bij de ruim 50 jaar oude Volksuniversiteit. De Volksuniversiteit in Kaatsheuvel or­ganiseert jaarlijks vele tientallen cursussen en andere activiteiten: ( buitenlandse) talen, koken, com­puter, creatieve cursussen, medite­ren en salsadansen. De VU trekt
cursisten uit de wijde regio.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home