Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, april 09, 2012

DESK positief naar de Eerste Klasse

Een druilerig sportpark. Nauwelijks bevolkte tribunes. Kortom, een perfect scenario voor een droevig verhaal. En dat werd het dan ook. DESK verloor met 0-3 van Groene Ster en speelt volgend seizoen dus in de Eerste Klasse. Onverwacht kwam het natuurlijk niet, die degradatie. De laatste weken zag zelfs de meest optimistische Desser het onvermijdelijke wel aankomen. En nu het een feit werd, waren de gezichten weliswaar bedrukt, maar het was geen tranendal.


Trainer Ad van Seeters zei dat hij ook positieve dingen had gezien en daarom met vertrouwen de strijd in de Eerste Klasse aan zal gaan. "We hebben spelers beter zien worden, basisplaatsen zien veroveren. En er zijn jeugdige voetballes met succes doorgebroken. Anderen roken aan het grote werk en zullen er volgend seizoen zeker bij zijn." Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er ook minpunten zijn. Van Seeters: "Ik trek het me persoonlijk aan dat we zijn gedegradeerd. Want dat doe je samen. Ik had gehoopt en verwacht dat ik sommige spelers beter kon maken of door zou kunnen laten groeien. Welnu, dat is bij een aantal niet gelukt en dat mag ik mezelf aanrekenen."Sommige spelers zaten aan hun plafond, vond Ad van Seeters. "Maar ik heb waardering voor hun inzet tot het laatste moment. Daarom zullen ze ook speelminuten blijven krijgen, samen met de nieuwkomers." Want eerlijk is eerlijk, eigenlijk is DESK al volop aan het experimenteren voor het volgende seizoen. "Maar dat doen we al het hele seizoen.


We hebben veel pech gehad, waardoor we moesten improviseren met onze opstelling. Dat is het probleem geweest, het hele seizoen. Als daarnaast de dragende spelers toch niet datgene brengen wat je had gehoopt, dan wordt het moeilijk." Als derde oorzaak noemt de hoofdtrainer het gebrek aan scorend vermogen. "We missen een afmaker, als je ziet hoeveel kansen en mogelijkheden we de afgelopen tijd hebben gehad." Regelmatig kreeg Van Seeters de complimenten van de tegenstanders, vanwege de spelopvatting. "Ze begrepen niet dat wij zo laag staan met dat belachelijk lage aantal punten. Maar we zijn ook niet het lelijke eendje van de Hoofdklasse. Je mag gerust zeggen dat die stand de zaken vertekent.


Maar als je niet scoort, dan vlieg je eruit, zo simpel is dat." Zeker vlak na de winterstop was er nog hoop dat het goed zou komen. "In veel wedstrijden voetbalden we prima mee, we werden nooit weggespeeld." Maar gaandeweg kwam de klad er weer in. Pas de laatste wedstrijden zag Van Seeters weer dat er met hart en ziel gewerkt werd. Maar daarvoor was wel een ander dieptepunt voor nodig. Drie spelers van de A-selectie werden per direct weggestuurd. "Verschrikkelijk als je zoiets moet doen. Ik heb dat nog nooit meegemaakt en DESK ook niet." Chraoud, Rijsbergen en Pennings werd een gebrek aan motivatie en discipline verweten en mochten hun koffers pakken. Bijna twee derde van de huidige groep spelers vertrekt bij DESK. Dat betekent dus dat er volgend seizoen opnieuw op elkaar ingespeeld zal moeten worden. Dat beseft ook Frank Jongbloets die zondag eindelijk weer eens in de basis kon starten. "Dat was een heerlijk gevoel. Dat we dan weer verliezen is natuurlijk vreselijk en weer op dezelfde manier. Weer starten we goed en lopen vervolgens achter de feiten aan." De aanvoerder leek soms weer op de oude Jongbloets. Agressief, coachend en strooiend met goede passes. Maar na een uur was hij "op". Toch hoopt hij volgend seizoen weer bij DESK te voetballen.


"De club en ikzelf hebben er een positief gevoel bij, ik denk wel dat we er uit komen." Dat positivisme komt overal terug, ondanks deze zwarte zondag. Ad van Seeters: "Omdat er veel jeugdig talent aankomt. Vandaag hebben Jeroen Klijn en Rob Klerkx hun visitekaartje afgegeven. Met andere nieuwe mensen en de spelers die blijven hebben we straks een stabiel team. We willen zo snel mogelijk terug naar de Hoofdklasse. En daar hebben we straks de mensen voor. Zowel op het veld als ook de mensen met wie ik samenwerk. De technische staf en de technische commissie en het bestuur delen die visie. Daar spreekt vertrouwen uit en dat waardeer ik."