Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, april 21, 2012

Feest na grote restauratie St. Jan

KAATSHEUVEL - Het is gelukt om de grote restauratie van de St. Janskerk in Kaatsheuvel voor komend weekend klaar te krijgen.

 Zondag wordt dit omvangrijke project afgesloten met een speciale eucharistieviering. Nu het werk er na twintig maanden op zit, komt waarschijnlijk ook een einde aan alle inzamelingsacties voor de restauratie van de Kaatsheuvelse kerk. Die acties hebben ruim 270.000 euro opgeleverd aan giften van inwoners, bedrijven en sponsors. Dat is fors minder dan de eerder gehoopte 550.000 euro.

Toch wil parochiebestuurder Christ van Wezel niet spreken van een tegenvaller. "De tijden zijn veranderd. Het blijkt veel lastiger om geld in te zamelen. Dit is een mooi bedrag." Volgens hem moet de komende tijd blijken hoeveel geld de Kaatsheuvelse parochie zelf nog bij moet leggen voor de restauratie en of daarvoor een lening bij de bank nodig is.