Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juni 27, 2012

Betaald parkeren van de baan in Loon op Zand

KAATSHEUVEL - Het college van burgemeester en wethouders van Loon op Zand heeft het voorstel om betaald parkeren in de gemeente in te voeren ingetrokken. Dat heeft het college de gemeenteraad woensdagmiddag laten weten. Met de opbrengst van het betaald parkeren (100.000 euro) wilde het college een gedeelte van het begrotingstekort afdekken.
Het punt maakte deel uit van de Kadernota 2013-2016 die voor donderdagavond op de raadsagenda staat. Volgens het college is tijdens de commissievergadering geconstateerd dat 'gebleken is dat de invoering van het betaald parkeren in onze gemeente door de gemeenteraad niet als reƫle mogelijkheid wordt gezien'. Het college gaat geen verder onderzoek doen. Het onderwerp is dan ook uit de Kadernota geschrapt. Niet alle politieke parijen zijn blij met schrappen van het voorstel. "Nu moeten we 100.000 euro bezuinigingen ergens anders vandaan zien te halen", zegt bijvoorbeeld fractievoorzitter Ad van Laarhoven van de grootste coalitiepartij Gemeentebelangen. Hij heeft een goed gevoel bij het besluit van het college.
Guus van Es van de Loonse Ondernemers Vereniging (LOV) is daarentegen blij dat het betaald parkeren niet doorgaat. "De grote supermarkten hebben allemaal een eigen parkeerterrein. De kleine ondernemers zouden de dupe worden van de maatregel."
Van Es: "Laat het ons maar lekker anders doen dan Tilburg en Waalwijk, dan blijven Kaatsheuvel en Loon op Zand tenminste klanten trekken uit die plaatsen."
    

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home