Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juni 21, 2012

WML heft vacaturestop SW

LANGSTRAAT, 21 juni 2012 – WML heft met onmiddellijke ingang de vacaturestop voor SW-medewerkers op. Dit heeft alles te maken met het feit dat WML onder de SW-taakstelling zit. Deze taakstelling wordt elk jaar door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid opgesteld. Omdat er meer SW-medewerkers dan verwacht de organisatie verlieten, ontstond er ruimte om de vacaturestop op te heffen.

Het einde van de SW-vacaturestop betekent vooral goed nieuws voor de 44 SW-medewerkers met een tijdelijk contract. Aanvankelijk was het de bedoeling om deze contracten van rechtswege te laten aflopen. Het gevolg daarvan zou zijn dat deze medewerkers zonder werk thuis zouden komen te zitten.

Van de 44 personen hebben er inmiddels 22 WML verlaten.Zij staan nu hoog op de SW-wachtlijst.WML gaat er alles aan doen om deze personen zo snel mogelijk weer aan een plekje te helpen bij of via WML.Exacte termijnen zijn nog niet te noemen, maar WML doet in ieder geval zijn uiterste best.
22 SW-medewerkers zouden WML nog gaan verlaten.Dat gebeurt nu niet. Doordat een flink aantal SW-medewerkers WML heeft verlaten, is er nu ruimte om deze 22 in dienst te houden. De personen die WML verlieten, vonden werk buiten WML of gingen met pensioen. Ook werd WML helaas geconfronteerd met een aantal medewerkers die kwamen te overlijden.