Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juni 21, 2012

Nu al streep door betaald parkeren

KAATSHEUVEL – Het is en blijft vrij­wel zeker gratis parkeren in de ge­meente Loon op Zand. Een grote meerderheid van de gemeenteraad voelt helemaal niets voor de invoe­ring van betaald parkeren. Van de meeste partijen hoeft er zelfs geen onderzoek te komen naar zo’n maatregel.

Burgemeester en wethouders zien betaald parkeren als een mogelijke extra inkomstenbron voor de ge­meente in deze financieel moeilij­ke tijden. In de kadernota 2013-2016 is het als een mogelijke optie genoemd om de gemeentekas te spekken. Er zou nog wel onder­zoek nodig zijn. Maar van een meerderheid van Gemeentebelan­gen, CDA en VVD hoeft de moge­lijkheid van betaald parkeren hele­maal niet onderzocht te worden. De gemeenteraad velt volgende week donderdag een definitief oor­deel over de kadernota. Maar deze partijen namen dinsdag alvast stel­ling
tegen betaald parkeren. Eerder toonden ondernemers zich al zeer kritisch over zo’n maatregel. Vol­gens Gemeentebelangen, CDA en VVD is het gratis parkeren juist een sterk punt van de winkelgebie­den. Betaald parkeren kan bezoe­kers kosten, is de vrees. Ook is de vraag of de kosten van parkeer­automaten wel opwegen tegen de opbrengsten. Verder zouden maar heel weinig plekken in de gemeen­te in aanmerking komen voor be­taald parkeren.

Pro3 staat ook niet te trappelen bij het idee van betaald parkeren. Maar de partij kon zich wel vin­den in een onderzoek. „ Misschien kan bij evenementen wel betaald parkeren worden ingevoerd”, gaf Peter Flohr (Pro3) een voorbeeld. Maar de tegenstanders vinden zo’n onderzoek echt verspilde tijd, geld en moeite.

Lijst Loon op Zand geeft zijn me­ning over het betaald parkeren pas volgende week. Maar ook die par­tij lijkt er weinig voor te voelen.