Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juli 12, 2012

Bertus Kemmeren zoekt het hogerop met klachten over ‘laconieke politie’

KAATSHEUVEL – Bertus Kemmeren is nog altijd niet klaar met de poli­tie. Het Kaatsheuvelse raadslid van Gemeentebelangen zoekt het ho­gerop met zijn klachten over het optreden van de politie nadat hij op de Horst was aangereden. Er is een brief op weg naar minister Ivo Opstelten, staatssecretaris Fred Tee­ven, commissaris van de koningin Wim van de Donk en korpsbeheer­der en burgemeester van Tilburg Peter Noordanus.

In de brief schetst Kemmeren nog eens wat hem eind mei overkwam. Hij werd aangereden door een au­to, liep verwondingen op en de be­stuurder reed door. Volgens hem ging de politie zeer laconiek met
de melding om en kon hij pas na zes dagen aangifte doen in Tilburg. En hij is zeker niet de enige met dergelijke klachten, schrijft hij. Kemmeren vindt het hoog tijd wor­den voor extra maatregelen.

De politie Midden- en West- Bra­bant spreekt de laconieke houding tegen. „ De melding van de aanrij­ding is zeker serieus genomen”, al­dus de woordvoerder. „ De bestuur­der is ook achterhaald, zoals de heer Kemmeren weet. Deze 84-jari­ge man zei niet gemerkt te hebben dat hij iemand had geraakt.” De po­litie gaat nog wel goed kijken hoe deze zaak precies is afgehandeld. „ Als er fouten gemaakt zijn, geven we dat ruiterlijk toe.”

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home