Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, juli 09, 2012

Rit van 450 kilometer in rolstoel


LOON OP ZAND – Zestien jongeren met de ziekte van Duchenne rijden in een week tijd 450 kilometer door Nederland. Deze rolstoelestafette is voor het goede doel. Donderdagmiddag is de stoet in Loon op Zand aangekomen. Zaterdag eindigt de rit in Hoek van Holland.

De jongeren zijn bezig met de derde editie van Rolling on Wheels. Met deze tweejaarlijkse tocht wordt geld ingezameld voor de Stichting On Wheels. Deze zet zich in voor kinderen met een ernstige beperking, zoals de ziekte van Duchenne, waarbij spieren langzaam worden afgebroken. De stichting verzorgt een vakantie of een dagje uit voor de kinderen en hun ouders. Het geld van Rolling on Wheels is bedoeld om een nieuwe kleine rolstoelbus te kunnen kopen. De teller van de actie staat inmiddels op 45.000 euro.

De tocht langs Kamperland, Goes, Roosendaal, Oirschot, Arcen, Loon op Zand, Oud-Beijerland, Hellevoetsluis en Hoek van Holland, is een hele logisitieke operatie. Naast de zestien deelnemers (vijftien jongens/mannen en één vrouw) gaan ook tientallen vrijwilligers mee. De hele karavaan maakte donderdagmiddag bij de Wetering in Loon op Zand een tussenstop.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home