Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, oktober 29, 2012

Waalwijk heeft ook St.Jozefkerk

WAALWIJK - Zes van de acht bestuursleden van de parochie St. Jan en St. Clemens verzetten zich tegen de voorgenomen sluiting van de kerk van St. Jan de Doper in Waalwijk-Centrum. "Wij kunnen en willen niet geloven dat de St. Jan dicht gaat.

Daarom willen wij samen met alle Waalwijkers blijven zoeken naar mogelijkheden om deze kerk open te houden", zegt woordvoerder Max van Mierlo. De parochiebestuurders gaan daarmee snel aan de slag.

Volgens Van Mierlo zijn de betrokken bestuursleden 'verbijsterd' door het voorgenomen besluit dat zondag bekend werd. Dat besluit houdt in dat de Antoniuskerk in Waalwijk-Zuid het kerkelijk centrum wordt van de nieuwe fusieparochie Waalwijk-Waspik die op 1 januari van start gaat. Behalve de Antoniuskerk blijven ook de St. Clemenskerk in Waalwijk-Oost en de Bartholomeuskerk in Waspik open. Het bisdom heeft nog geen datum genoemd voor de sluiting van de St. Jan.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home