Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, december 11, 2012

Oorlogsverhalen herleven.

KAATSHEUVEL - Heemkundekring De Ketsheuvel en Natuurmonumenten willen de bijzondere historie van het MASt-gebied levend houden. In het gebied in de Loonse en Drunense Duinen worden de overblijfselen van een voormalige Duits munitiedepot weer zichtbaar gemaakt.
In het natuurgebied achter het Vredesmonument, tussen Kaatsheuvel en Loon op Zand, lag in de jaren veertig een grote munitie-opslag van de Duitsers: de Munitions Ausgabe Stelle. Een groot complex met wegen, bunkers, kantine, voetbalveld en zwembad. Aan het eind van de oorlog is het depot vernietigd. maar niet alle sporen zijn uitgewist.
De Kaatsheuvelse heemkundekring De Ketsheuvel wil deze historie weer bloot leggen. Veel herinneringen aan die tijd zijn overwoekerd door groen. Vrijwilligers gaan het terrein weer 'opschonen', zodat de overblijfselen goed zichtbaar worden. Verder komen er informatieborden en wordt een wandelroute uitgezet langs de objecten.
Het Brabants Dagblad besteedt dinsdag 11 december in een groot verhaal aandacht aan dit project en de geschiedenis van het MASt-gebied.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home