Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, februari 02, 2013

Verwarring over tonpraoten in Loon op Zand

LOON OP ZAND - Vrijdagavond traden in Eeterij L'Amitié in Loon op Zand vijf plaatselijke tonpraoters op. Een paar steenworpen verderop, in De Wetering, kroop een aantal bekende Brabantse tonpraoters in de ton.

Opvallend, want september vorig jaar leek het erop dat er helemaal geen kletsfestijn zou worden gehouden. Tonpraoter Peter Ritsema, voorzitter van het Tonpraotersgilde in Loon op Zand, wilde een sabbatical inlassen. "Dat zagen we niet zitten", aldus Peter Snoeren, die alias Harry Klunen de zaal liet bulderen van het lachen. "Dus hebben we zelf een tonpraotavond opgezet. Maar het rare is dat Peter ineens wél Brabantse tonpraoters laat komen. Ik heb het idee dat Peter iets voor die tonpraoters terug wilde doen omdat hij sinds april voortaan ook bij de grote jongens hoort. Dus moesten wij maar een stapje terugdoen. Of hij vond ons niet goed genoeg. We weten niet wat het precies is, maar lekker zit het ons niet. We willen het graag een keer uitpraten, want Peter heeft voor de Loonse tonpraoters veel betekend."
Posted by Picasa

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home