Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juli 10, 2013

Weinig bezoekers Kaatsheuvelse kermis

Kaatsheuvel - Het bezoekersaantal van de Kaatsheuvelse kermis van afgelopen weekend is volgens de exploitanten ‘dramatisch’. Sommige exploitanten vertrokken maandagavond al terwijl de kermis tot en met dinsdag duurt. 

Volgens John van Dam (botsauto’s), die al meer dan 30 jaar in Kaatsheuvel staat zijn er diverse aanwijsbare oorzaken. Als eerste noemt hij de plotselinge omslag van het weer. “De mensen gaan nu het kan liever barbecueën en ‘s –avonds lekker buiten zitten”. Als tweede oorzaak noemt hij de locatie. “In het centrum staan we veel beter”. Volgens van Dam had de kermis met gemak nog drie jaar op de Nieuwe Markt kunnen staan. Dat de gemeente de stroomvoorziening naar het Prins Mauritsplein heeft verplaatst maakt ons niet uit. Wij draaien nu ook op ons eigen aggregaat”. 

Ook het feit dat de kermis van het Pleinfestival té dicht - 6 weken - op de grote kermis draait is volgens van Dam funest. Volgens hem mochten de exploitanten vroeger op het Pleinfestival én op de grote kermis staan. Het Pleinfestival is nu met iemand anders in zee gegaan. “De organisatoren van het Pleinfestival hadden met een beetje minder geld genoegen moeten nemen”, bepleit van Dam. 

Hij ontkent niet dat ook de recessie een grote rol meespeelt. “Wij hebben het idee dat veel mensen hun geld bewaren voor de Tilburgse kermis”. Hoewel de gemeente daar geen bezwaar tegen zou hebben is het geen optie om de kermis een dag langer te laten draaien. Van Dam: “De meesten gaan weer snel naar een volgende plaats, in de hoop dat het daar beter is”. Dinsdag is er overleg geweest met een vertegenwoordiger van de gemeente Loon op Zand over de terugkeer naar het Dorpshart. “Ik denk dat het nog 10 jaar duurt voordat ze écht gaan bouwen. In die tussentijd kunnen wij terug naar het centrum”, aldus van Dam. Volgens hem is de verstandhouding met het gemeentebestuur toch nog prima. 

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home