Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 04, 2007

kaatsheuvel": 100 jarige in de Eekhof"

De Kaatsheuvelse eeuweling die in de Eekhof woont is nog behoorlijk gezond. Ze loopt nog zelfstandig en herkent mensen uit haar omgeving. Volgens verplegenden ziet ze er nog precies hetzelfde uit als toen ze zes jaar geleden bij Eekhof binnenstapte. Ouderdom zit kennelijk in haar familie. Want ook haar broer Jan en zus Leentje zijn nog in leven. Zaterdag zochten beiden de jarige op.
De 100-jarige kwam ter wereld in Chaam in een gezin van zeven kinderen. Ze bezocht de school in Gilze. Dat was dagelijks een wandeling van één uur heen en één uur terug, Vanaf haar twaalfde diende ze als huishoudelijke hulp bij boerengezinnen en de pastoor en op haar 31ste huwde ze voor het eerst. Na 21 jaar huwelijk overleed haar man en in 1964 huwde Rika opnieuw. Acht jaar later overleed ook deze echtgenoot. Rika heeft geen kinderen.

Labels: