Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, mei 23, 2007

Efteling legt het af tegen Amsterdam

ANP

Dinsdag 22 mei 2007 - Kaatsheuvel - De Efteling in Kaatsheuvel staat niet langer te boek als de populairste dagattractie van Nederland. Rondvaarten in de Amsterdamse grachten trokken het afgelopen jaar iets meer bezoekers en staan nu bovenaan de top 20 van attractieparken, dierentuinen en musea.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) maakte de ranglijst dinsdag bekend. In 2006 bekeken 3,1 miljoen mensen Amsterdam vanuit een rondvaartboot. Attractiepark De Efteling, jarenlang de onbetwiste favoriet van het publiek, trok ruim 3 miljoen gasten en belandde daarmee op de tweede plaats.
Het NBTC stelt dat met name dagattracties in Amsterdam goed presteerden in 2006. Dat kwam mede door het succesvolle evenement Rembrandt 400. Het Van Goghmuseum verkocht 1,7 miljoen kaartjes en steeg van de vijfde naar de derde plaats op de ranglijst.
De dierentuinen Burger’s Zoo en Diergaarde Blijdorp completeren de top 5 met respectievelijk 1,5 miljoen en 1,4 miljoen bezoekers. Een opvallende stijger is volgens het NBTC het Rijksmuseum. Met ruim 1,1 miljoen bezoekers stegen het van een veertiende plaats in 2005 naar een negende plaats in 2006.
Uiteraard zijn er ook verliezers. Dierenpark Emmen verwelkomde 1,1 miljoen betalende gasten en zakte daarmee van de achtste naar de tiende plaats. Walibi World zakte van de elfde naar de vijftiende plaats.

Labels: