Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, mei 23, 2007

Hennepkwekerij opgerold in Loon op Zand

LOON OP ZAND: De politie vond rond het middaguur in een woning in de Van Salm-Salmstraat in Loon op Zand een hennepkwekerij. Ook hier waren meerdere slaapkamers in gebruik om de hennep te telen. De politie ontmantelde de installatie en vernietigde de planten en het kweekmateriaal. Op het moment van de ontdekking van de kwekerij arresteerde de politie de 26-jarige bewoner van het pand, tegen wie proces-verbaal is opgemaakt vanwege overtreding van de Opiumwet. Ook hier was sprake van fraude met elektriciteit, waarbij (volgens medewerkers van Essent) sprake was van ernstig brandgevaar.

De hennepteelt wordt door de politie aangepakt omdat er in vele gevallen sprake is van diefstal van elektriciteit, brandgevaar en (stank)overlast. Ook blijkt dat steeds meer zware geweldsdelicten in verband zijn te brengen met hennepkweek en dat de georganiseerde criminaliteit meer invloed krijgt. De politie werkt bij haar aanpak nauw samen met partners zoals gemeenten, woningbouwverenigingen en Essent.

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Bravoo voor onze politie, gelukkig is de kwekerij ontmanteld en is er geen brand uitgebroken.
Wat ik wel erbij wil opmerken is dat het hennepprobleem zich lijkt te verplaatsen cq (verspreiden) richting ons andere kerkdorp.
En dit vind ik een slechte zaak. Daarom laat deze ontdekking een waarschuwing zijn voor andere telers. "Stop ermee en breng andere burgers niet in gevaar."

24 mei, 2007  

Een reactie posten

<< Home