Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, mei 08, 2007

Uniekaas komt in andere handen

Dinsdag 8 mei 2007 - KAATSHEUVEL - Kaasproducent Uniekaas verandert van bezitter. Investeringsmaatschappij Parcom, onderdeel van ING Groep, en de particuliere investeerders Willen-Jan Rote en Paul Wilde zijn samen met de huidige aandeelhouder Jan van Vliet, de nieuwe eigenaars van Uniekaas. Rote en Wilde vormen het nieuwe management van Uniekaas. De kaasproducent heeft vestigingen in Voorhouten en Kaatsheuvel, waar de kazen rijpen en worden verpakt.

Terugtredend directeur Jan Bikker (60), die 40 jaar een bepalende rol heeft gespeeld bij Uniekaas, blijft betrokken als commissaris. Hoe de eigendomsverhoudingen liggen, wil Bikker niet zeggen. Hij zegt blij te zijn met de overname. "In de nieuwe structuur is Uniekaas beter toegerust om de kaasmarkt tegemoet te treden", aldus Bikker.
De overname heeft volgens Bikker niets te maken met het slechte jaar 2006, toen Uniekaas een daling van de omzet van 40 miljoen euro moest slikken tot 150 miljoen euro. "Dat dieptepunt hebben we achter de rug. We gaan nu met allerlei nieuwe dingen aan de gang. Parcom geeft met haar langetermijn-focus en omvang Uniekaas de mogelijkheid om nationaal en internationaal verder te groeien. Het is plezierig dat we die erbij hebben."
Uniekaas bestaat al 50 jaar. Zijn huidige vorm kreeg de kaasproducent in 1999, toen vier kaashandels uit Kaatsheuvel, Voorschoten, Castricum en Veenendaal fuseerden. Het voert naast het merk Uniekaas ook de merken BonAmi (Franse kaassoorten) en Parrano (Italiaanse kazen). De productielijnen in Kaatsheuvel zijn in staat 50.000 verpakkingen per uur te produceren.
Het nieuwe management, Willem-Jan Rote en Paul Wilde, brengt een dot aan internationale ervaring mee. Zij werkten voor Pepsico, Reckitt Benckiser, Unilever en Procter&Gamble.
De focus van het management ligt op de Nederlandse markt, waar Uniekaas een aandeel heeft van circa 21 procent én op expansie in de Verenigde Staten en Rusland.
"We hebben nu een participatie in het succesvolle Best Cheese, maar die zetten we om in een belang van 100 procent."
Volgens Bikker is de Nederlandse markt een 'echte vechtmarkt'. De groei moet de komende jaren dan ook komen uit de Verenigde Staten en Rusland, de nieuwe markten. "De verhouding Nederland en export is nu 75 procent om 25 procent. Die verhoudingen moeten ongeveer gelijk komen te liggen", aldus Bikker.
Er werken 185 mensen bij Unie- kaas, van wie een kleine 90 in Kaatsheuvel. Bron: Brabants Dagblad

Labels:

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Gelukkig veel internationale ervaring brengen de 2 mee. Maar hebben ze ook ervaring in de kaaswereld?

08 mei, 2007  
Blogger uniekaas.. said...

imiddels wel..

28 augustus, 2009  
Blogger josephus van delft said...

och, ik wens jullie enorm veel succes eveneens aan Jan Bikker en Jan van Vliet en onze vriend in Amerika Engelkens.
Groet. Ex-Algemeen directeur Nederlandse Kaas Unie
Jeff van Delft
www.DelftManagement.Com

06 januari, 2010  

Een reactie posten

<< Home