Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, september 28, 2007

Loon op Zand ligt op stoom



Kaatsheuvel – De gemeente Loon op Zand ligt met de uitvoering van projecten op stoom. Tot deze conclusie kwamen college, gemeenteraadsleden, burgerraadsleden en het management gisteren na de jaarlijkse “werkendag”.

De drukke dag begon om 8.30 op in gemeentehuis waar de raad werd bijgepraat over het Bruisend Dorpshart. Projectleider Nico op de Laak meldde onder meer dat het project in meerdere plandelen wordt aanbesteed, dus niet in zijn geheel. Om 9.30 uur vertrok het gezelschap met een bus naar Kets West II, waar binnen nu en enkele jaren een nieuw industrieterrein moet verrijzen. Door brandweercommandant Arjan van den Hoven kreeg het gezelschap in de Kaatsheuvelse kazerne te horen, dat de nieuwe post in Loon op Zand op de Hoogt gebouwd gaat worden. Volgens de commandant kan, als de gemeenteraad voor deze locatie kiest, eind 2008/begin 2009 de nieuwe post in gebruik nemen. Veel belangstelling had de raad voor de het nieuwbouwplan De Els II. Volgens projectleider Ad de Hoon worden er op het terrein van Pepping in vijf jaar ongeveer 200 woningen gebouwd. “Het bouwterrein van Pepping is 6,5 hectare groot, de gemeente brengt zelf anderhalve hectare grond in”. Volgens projectontwikkelaar Van Niekerk van Pepping worden naast zorgappartementen en gewone appartementen zo’n honderd grondgebonden woningen gebouwd, waarvan tien starterswoningen. “Die gaan rond de 155.000 euro kosten”, aldus Van Niekerk. Bij de Roestelberg werd het gezelschap geïnformeerd hoe de gemeente de parkeeroverlast aan gaat pakken. Na de lunch vertrok het gezelschap naar het bouwplan op het terrein van “Castellanie”. “Binnenkort wordt de bouwvergunning verwacht en men is al bezig met de uitvoering. Via Molenwijck-Zuid ging de tocht naar de Kasteelweide. “Als je nou niets doet op de kasteelweide kun je van die centen een brandweerkazerne bouwen”, merkte Peter Flohr van de PvdA fijntjes op. De werkendag eindigde met een drankje op Huis Ter Heide. Burgerraadslid in spé voor GroenLinks Rolf Baarda was lovend over de inhoud van de dag: “Dit is heel goed. Je krijgt zicht op de goede kwaliteit waar men mee bezig is, en de term duurzaamheid valt regelmatig. Dat hoor ik graag.” Burgemeester Van Hoek complimenteerde de nieuwe medewerkers die zich in een korte tijd ingewerkt hebben in Loon op Zand: “Het is net of jullie altijd al bij ons gewerkt hebben”,aldus de burgemeester

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

hoi en dat noemen ze in kaatsheuvel een bruisend dorpshart ????

we breken gewoon alles af , er zouden eens mensen komen kijken of er terrassen zijn .

het zal wel net zo gaan als toen destijts met het drieluik , toen vroegen de inwoners van kaatsheuvel om een zwembad.

en toen werd er ook al gezegt , sporthal , bieb en zwembad , maar het drieluik werd een tweeluik dus , er moest eens naar de mensen geluisterd worden .

en waar is het fontijn gebleven ( bruiste teveel natuurlijk ) dat de mensen van de kets aan de gemeente geschonken hebben .

en ook nu zal het weer zo zijn dat de import van kaatsheuvel wel zal zeggen wat het beste is .

zelfs het kleinste gehucht met een kroeg is nog bruisender dan het centrum van kaatsheuvel.

29 september, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Bij welke gelegenheid werd die fontijn geschonken?

01 oktober, 2007  

Een reactie posten

<< Home