Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, september 29, 2007

Politie in actie tegen caravans

KAATSHEUVEL - De wijkagenten in de gemeente Loon op Zand zijn in actie gekomen tegen illegaal geparkeerde caravans, campers, vouwwagens, boottrailers en aanhangers. Dat gebeurde naar aanleiding van klachten van buurtbewoners en op verzoek van de gemeente Loon op Zand. De agenten spoorden woensdag 24 foutief geparkeerde voertuigen op.

Volgens de gemeenteverordening mogen recreatievoertuigen en aanhangwagens maar drie dagen op de openbare weg staan. Veel eigenaren houden zich niet aan die regel, waardoor her en der parkeerproblemen ontstaan. Bovendien ontsieren zulke voertuigen volgens de politie het straatbeeld. De eigenaren van de woensdag 'betrapte' voertuigen werden persoonlijk aangesproken of krijgen binnenkort een brief in de bus met het verzoek om hun voertuig van de openbare weg te verwijderen. Wie niet aan die opdracht voldoet, krijgt onherroepelijk een bekeuring. In het ergste geval kan de gemeente zelfs het voertuig weg laten slepen op kosten van de eigenaar.