Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, oktober 24, 2007

Gemeentehuis Kaatsheuvel moet ook theater worden

KAATSHEUVEL - Het gemeentehuis in Kaatsheuvel moet gaan bruisen. Het mag niet alleen een kantoor zijn waarin ambtenaren hun werk doen en politici hun vergaderingen houden, maar moet ook als theater dienst kunnen doen. Op die manier draagt het gemeentehuis echt bij aan het Bruisend Dorpshart van Kaatsheuvel.

Dit revolutionaire idee is afkomstig van de politieke partij Gemeentebelangen. Ze brengt het begin volgende maand ter discussie in de gemeenteraad. Volgens partijvoorzitter Jacques Broeders en fractievoorzitter Ad van Laarhoven ligt er nu een kans om van het gemeentehuis meer te maken dan het nu is. Ze wijzen op het plan om het dominante gebouw op de Nieuwe Markt voor ongeveer 10 miljoen euro te vernieuwen en uit te breiden. "Laten we dan de mogelijkheid benutten om er een multi-functioneel, levendig gebouw van te maken, dat 's avonds en in de weekeinden kan dienen als een soort theater."
Gemeentebelangen beseft dat dit het einde betekent voor ontmoetingscentrum De Werft. Voor de kleinere activiteiten die daar nu plaatshebben kan een accommodatie verrijzen in het Bruisend Dorpshart, die meteen kan dienen als wijkcentrum met allerlei faciliteiten, vindt Gemeentebelangen. Financieel moet haar idee volgens de partij haalbaar zijn. De miljoenen die nodig zijn voor de voorgenomen nieuwbouw van een ontmoetingscentrum kunnen ingezet worden voor aanpassing van het gemeentehuis en het wijkcentrum. "Het is een nieuwe gedachte. We moeten niet krampachtig zijn en bereid zijn hierover open en eerlijk met elkaar te praten", aldus Van Laarhoven.
Gemeentebelangen heeft nog meer pijlen op zijn boog. De partij vindt dat er op maat gemaakte wijkcentra moeten komen met een sociaal-culturele en maatschappelijke functie. Voor Kaatsheuvel-Oost zou dat de met sloop bedreigde St. Jozefkerk kunnen zijn. "Er schijnen financiers te zijn die mee willen betalen aan het behoud van de kerk. Daar moeten we op inspelen." In Loon op Zand moet volgens Gemeentebelangen kritisch gekeken worden naar sociaal-cultureel centrum en sporthal De Wetering, die lang niet optimaal gebruikt worden en veel geld kosten. "Voor Loon op Zand moeten we iets realiseren dat past bij de maat van het dorp." Buurthuis De Gildenbond kan intact blijven. En Kaatsheuvel-West is te bedienen vanuit wijkcentrum Pannenhoef.
Gemeentebelangen neemt ook de sporthallen onder de loep. De huidige sporthallen De Werft en De Wetering kunnen volgens de partij opgaan in een nieuw te bouwen sportcentrum aan de zuidkant van Kaatsheuvel. Gemeentebelangen vindt dat het particulier initiatief hierbij een kans moet krijgen. "Als er mensen zijn die er een sportschool in willen beginnen of zelfs een overdekt zwembad, dan is het aantrekkelijk om samen op te trekken." De ideeën van Gemeentebelangen komen op 8 november op tafel tijdens de begrotingsbehandeling. "We willen een lans breken voor nieuwe gedachten. Laat de discussie maar losbarsten

Labels:

7 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Dat het brabants dagblad zich voor het karretje van sjaak broeders laat spannen. een publiciteitstunt!

24 oktober, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Een publiciteitsstunt?: Nee hoor, dat is altijd al zo geweest. Die arm zit er ver in.....

24 oktober, 2007  
Blogger Kaatsheuvel said...

De van GB begrijp ik eigenlijk niet goed. De fractie is akkoord gegaan met het bidbook van het Bruisend Dorpshart. Is dit nu een ommekeer of een proefbalonnetje?

24 oktober, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Broeders for wethouder?

24 oktober, 2007  
Anonymous Anoniem said...

dus het bruisend dorpshart is alleen voor de amtenaren bestemd.

zien julie al zitten dat er toeristen op afkomen , nee natuurlijk niet .
maar dat zal ook wel niet de bedoeling zijn natuurlijk.
het is gewoon het voorbereiden voor het enige wat er nog in kaatsheuvel is.
dus op deze manier kunnen ze ook alle sportclubs uit kaatsheuvel jagen , dat bruist dus teveel.

24 oktober, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Politiek begint waar het verstand ophoudt. Vergelijk Kaatsheuvel nu aub niet met een grote stad.En die toeristen komen toch niet naar het bruisend dorpshart die blijven lekke in De Efteling vertoeven. Wordt nu eens wijzer gemeentebestuur !!!!!!!!!!!!!!

25 oktober, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Hoezo, in het gemeentehuis een theater? Is er al!!!! Theater van de lach. Kaartjes bij verkrijgbaar bij............??????!!!!!

25 oktober, 2007  

Een reactie posten

<< Home