Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, oktober 13, 2007

Ruzie om kermis Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Onrust is er bij kermisexploitanten over het voornemen van burgemeester en wethouder van Loon op Zand om hun handen van de kermissen af te trekken.

De exploitanten zijn bang dat een 'kermismakelaar' voortaan de kermissen gaat regelen. En dat heeft grote gevolgen, stelt exploitante Miranda van Dam uit Winkel. Zij staat al meer dan 25 jaar met botsauto's op de Kaatsheuvelse kermis.
"Als een makelaar de kermis gaat regelen, worden de prijzen hoger. Onze pachtsom zal omhoog gaan." Van Dam vreest ook voor haar plek. "De makelaar werkt met biedingen. De hoogste bieder krijgt een plekje. Ieder jaar zullen er slachtoffers vallen."
Bovendien verwacht de exploitante, die ook namens haar collega's een brief heeft gestuurd naar het Loonse college, dat de nieuwe kermisbazen zich niet aan de regels zullen houden. "Wij kennen de regels en hebben goede afspraken met de gemeente. Nieuwe exploitanten zullen langer doordraaien om de kosten er uit te halen."
Van Dam is 'teleurgesteld' dat kermiswethouder Joop Bisselink niet met de exploitanten heeft overlegd. "We hebben daar meerdere keren in verschillende brieven op aangedrongen."

Volgens Bisselink lopen de exploitanten op de zaken vooruit. "Er is nog niet besloten om met een kermismakelaar in zee te gaan. Er zijn nog allerlei andere mogelijkheden, bijvoorbeeld dat de exploitanten zelf de kermis gaan regelen. Alle opties zijn nog open."

Wel bevestigt de wethouder dat hij de organisatie rondom de kermis 'liever niet laat zoals die nu is.' "Nu organiseert de gemeente de kermis. Dat kost gigantisch veel uren. Op 25 oktober komt er een gesprek met de exploitanten. Voor die tijd beslissen we niets. Het is jammer dat er al zoveel onrust is." Van Dam: "In november gaan de vergunningen de deur uit. De gemeente hoort ons pas heel laat".

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Misschien dat er nu eens een keer een echte kermis komt.En niet met een oliebollen kraam en schiettent als hoogte punt.

13 oktober, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Als alles duurder wordt,nou dan kunnen we rekenen op een bruisend dorpshart!!! Die burgemeester zou eens ergens anders naartoe moeten gaan...met haar rare ideeen.Waar rook is is vuur he.

Maar we wachten af wat er in oktober beslist wordt.

14 oktober, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Weer een verkeerde bezuiniging vanuit het gemeentebestuur. Politiek begint waar het verstand ophoud.

15 oktober, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Dan wordt zeker de toegangsprijzen ook duurder!
Bedankt! Kut amtenaaren!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kareltje

02 november, 2007  

Een reactie posten

<< Home