Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, november 26, 2008

Mosquito blijft voorlopig hangen

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Sanne Tegelaar.

KAATSHEUVEL - De mosquito bij winkelcentrum De Hoofdpoort in Kaatsheuvel blijft voorlopig gewoon hangen.

Maar minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken geeft geen toestemming voor het gebruik van de zoemende apparaten tegen hangjongeren. Ze is niet bereid daarvoor de wet aan te passen.

Het apparaat hangt sinds enkele maanden bij de Hoofdpoort in Kaatsheuvel. Bij het winkelcentrum was veel overlast van hangjeugd. Daarom is gekozen voor het inzetten van de mosquito. Dit apparaat verspreidt 's avonds een irritante toon, die alleen jongeren kunnen horen. Zij zoeken hun heil dan ergens anders.

In Kaatsheuvel is het apparaat niet in opdracht van de gemeente geplaatst, maar op initiatief van de eigenaar van De Hoofdpoort, SPF Beheer uit Utrecht. "We hebbennog niets gehoord over een eventueel verbod", zegt Bart van Beers, manager winkelbeleggingen bij SPF. "Ik zie nu nog geen reden om het apparaat weg te halen. Als het echt tegen de wet is, dan hebben we natuurlijk geen keus. We gaan eerst maar eens uitzoeken hoe het zit."

De gemeente Loon op Zand laat weten opnieuw een gesprek te willen met SPF. "Wij hebben hen destijds vrijgelaten in het plaatsen van het apparaat. Maar dat ligt nu, sinds de uitspraak van Ter Horst, anders."

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

hahahah ben er net geweest je merkt er geen kanker van hahaha wat een kankerding je hoort het niet eens

27 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

dan ben je echt doof of te oud want ik hoor het wel degelijk

02 december, 2008  

Een reactie posten

<< Home