Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, december 03, 2008

Bloemen gaan Kasteelweide van Loon op Zand in april opfleuren

Bron Brabants Dagblad door Tom Tacken

LOON OP ZAND - Veelstemmig heft de Liedertafel Echo der Duinen het 'Stekkie van de fuchsia' aan, terwijl iets verderop een bloemist die fuchsia's ook in de aanbieding heeft.

Aan dat beeld moet het nieuwe evenement gaan voldoen dat de Liedertafel samen met SMC De Wetering in Loon op Zand organiseert. De Kasteelweide vormt op zondag 26 april het decor voor een Muzikale Bloemenmarkt. Ook op het Weteringplein worden activiteiten rondom 'bloemen met muzikale klanken' ondergebracht.

Het nieuwe festijn voor Loon op Zand moet een regionale uitstraling krijgen. De bedoeling is ook dat het jaarlijks terug gaat keren. "Den Bosch heeft zijn grote geraniummarkt in de voorjaar, maar de regio hier kent een dergelijke bloemenmarkt nog niet", verwoordt Marja van Trier. "Loon op Zand kan dit aan de recreatiekant goed gebruiken. Maar we willen er tegelijkertijd mee laten zien dat je op de Kasteelweide prima iets kunt organiseren zonder de omgeving te belasten."

Er komt volop live muziek door orkestjes, koren en muzikale verenigingen, maar die zal onversterkt blijven. Terrasjes worden niet alleen voor de Wetering opgetrokken, ook op de Kasteelweide zelf worden voor dat doel vlonders neergelegd.

Liederen over bloemen, muziekorkesten die bloemenwalsen spelen of de natuur een ode brengen. Dansgezelschappen die de bloem als thema nemen en schilderclubs die de bloem als onderwerp hebben: daaruit moet het programma zoal gaan bestaan. Maar ook: ludieke bloemenklaarovers die klaarstaan om het publiek over een gebloemd zebrapad te leiden.

Tuinders, kwekers en bloemisten uit de eigen gemeente zijn al benaderd. "Er is enthousiast gereageerd", zegt Van Trier. "Maar deze eerste keer hoeven ze dan ook niet voor hun plaats te betalen."

De Kasteelweide moet 26 april wel vol met bloemen staan: "Houden we marktplaatsen over, dan gaan we eerst bloemistenopleidingen te benaderen, bijvoorbeeld die in Tilburg-Noord, en daarna handelaren van elders."

Aanmelden voor deelname kan tot 31 december.

marjavantrier@xs4all.nl