Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, december 02, 2008

Verzet Efteling houdt aan

Kaatsheuvel - De Efteling blijft zich verzetten tegen de bouw van 51 appartementen en 19 woningen aan de St.Jozefstraat. Een rechtzaak dreigt. De bezwaren van de Efteling zijn na overleg met de Efteling niet van tafel. Volgens wethouder Hans Waijers liggen de partijen niet met elkaar overhoop. “Maar iedereen komt op voor zijn eigen belangen”. De Efteling heeft de strijd tegen het bouwplan van Casade staken maar wil van de gemeente dan wel de garantie dat ze haar huidige activiteiten in de toekomst kunnen voortzetten. Het bedrijf loopt daarmee vooruit op de aanvraag voor een nieuwe milieuvergunning. “De Efteling wil zwart op wit dat het bedrijf minimaal de huidige rechten houdt in de nieuwe vergunning”, legt Waijers uit. Maar volgens de wethouder zijn dergelijke garanties niet te geven.

11 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Wat ons betreft is De Efteling allang al veel te ver gegaan, ouderen zijn nu de dupe en de grens van fatsoen is overschreden met enkel winstbejag van De Efteling , het is de hoogste tijd voor protest acties , de beste oplossing zou zijn sluiten die oude Efteling fabriek die rammelt aan alle kanten , erg bezorgde en betrokken buurtbewoners.

02 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

wilt u echt De Efteling laten sluiten anoniem 1 Vergeet u niet dat het de grootste werkverschaffer van de gemeente is.
Maar het zal wel weer zo zijn dat het import is die weer last heeft van De Efteling dat was met de muur ook al

02 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ik ben van mening dat de Efteling hun goed recht heeft om dit te doen. De Efteling zat er immers al voordat de nieuwbouw er was. Het moet toch niet zo zijn dat mensen die hier komen wonen kunnen gaan klagen over de Efteling? Je weet dat als je daar gaat wonen dat de Efteling daar zit en dat dat gevolgen kan hebben.

Overigens, wel ben ik van mening dat de Efteling wel op moet letten met geluid. Over het algemeen hebben we er geen last van maar afgelopen zomer toch helaas wel 2 keer.

02 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

De Efteling is in onze gemeente inderdaad een van de grootste werkgevers, maar om dat nu telkens weer te (mis)(ge)bruiken om ergens je zin in te krijgen gaat mij te ver. Oke, iemand die bij de Efteling komt wonen moet accepteren dat de Efteling er is, eventueel met de bijbehorende hinder. Echter, sinds de Efteling geen stichting meer is maar een puur commercieel bedrijf, stellen ze soms eisen om hun plannen te verwezenlijken die geen enkele andere (particuliere) partij ooit geaccepteert zal krijgen. En ja, de Efteling neemt een aparte plaats in in onze gemeente, maar eens moet het genoeg zijn, ook de Efteling moet leven maar zeker ook LATEN leven. Ik denk dat ons gemeente bestuur mans genoeg is om in de toekomst eventuele bezwaren van toekomstige omwonenden tegen de Efteling op hun juiste waarde te schatten. Ik wil dus maar zeggen, Efteling, niet blijven zeuren en ook het leven en voortbestaan van anderen mogelijk maken.

02 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

gewoon weg maar 1 woord voor : s c h a n d a l i g

02 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Waarom wordt deze ouderen voorziening niet gebouwd in het centrum daar is nog ruimte genoeg waar niets mee gedaan wordt :-)en het lijkt mij voor de ouderen ook veel makkelijker om dichterbij het centrum te wonen.

02 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

ja daar zit je gezelliger dan achter een muur

02 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Zoals ik een tijd geleden ook al voorspelde wil de Efteling misschien ook wel dat er voor de senioren iets in het centrum gebouwd wordt, kan de Efteling de ruimte van Rosagaerde gebruiken om een verblijfs accomodatie te bouwen voor de gasten die langer willen blijven.

02 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

De Efteling is een bedrijf die voor haar eigen belang opkomt. Volkomen begrijpelijk.

03 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Zet die oudjes lekker in het centrum met een nieuwe gebouw. lijkt me veel leuker voor ze, meer te zien en dicht bij de winkels. Maak een mooi groenpark op de huidige plek of bouw er vrijstaande woningen. dit past beter bij de al bestaande bouw. Dit zal wel geen optie zijn voor de gemeente omdat het weer te weinig geld in het laatje brengt!!

03 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ja, die oudjes in ons bruisend dorpshart.

petra

03 december, 2008  

Een reactie posten

<< Home