Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, november 27, 2008

Snel herstel van schade na breuk hoofdwaterleiding in Kaatsheuvel

door Michel Koster.
KAATSHEUVEL - De schade door de gesprongen hoofdwaterleiding in de Hoofdstraat in Kaatsheuvel moet snel hersteld worden.

Het herstraten van de weg is nog een flinke klus. Maar het streven is de drukke straat nog voor dit weekeinde weer open te krijgen voor het verkeer.

Dinsdagavond stond de Kaatsheuvelse Hoofdstraat voor een groot deel blank door een gesprongen waterleiding bij de kruising met de Dr. van Beurdenstraat. Over een lengte van twee meter was de hoofdleiding gescheurd.

De ondergelopen straat trok veel bekijks. Politie, brandweer en medewerkers van BrabantWater waren in touw om alles in goede banen te leiden. Bij een aantal huizen liep het water naar binnen. Maar de schade lijkt beperkt gebleven. Volgens Hoofdstraat-bewoner Johan Schiedon was de brandweer snel ter plekke. "We hebben met houten schotten, zand en pompen het water buiten proberen te houden. Dat is goed gelukt. Bij ons is het water niet veel verder dan de gang gekomen." BrabantWater handelt eventuele vergoedingen voor waterschade af.

Het probleem was rond twaalf uur 's nachts verholpen; de omwonenden hadden na zo'n vier uur dus weer water. Gisteren kwam bij een aantal mensen eerst nog bruin water uit de kraan, maar dat was snel voorbij. De oorzaak van de breuk is volgens BrabantWater moeilijk te achterhalen. "Verschuivende grond, zwaar vrachtverkeer: het kan veel zijn", stelt de woordvoerder. Door de gesprongen waterleiding zat in ieder geval een gat van vier bij vier meter in het wegdek en moest de Hoofdstraat voor een deel open om het probleem te kunnen verhelpen. Het herstraten is nog een flink karwei, stelt de woordvoerder van BrabantWater. Het herstraten begint aan de kant van winkelcentrum de Hoofdpoort, zodat de Dr. van Beurdenstraat ook weer snel bereikbaar is.