Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, november 28, 2008

Overlast drugs rap in beeld

Bron Brabants Dagblad Auteur Michel Koster.

KAATSHEUVEL - De GGD voert nu een onderzoek uit naar het drugsgebruik in de gemeente Loon op Zand en met name de kern Kaatsheuvel.

Half december moet meer duidelijk zijn over de omvang van het probleem. Het drugsgebruik krijgt de komende tijd volop aandacht in Loon op Zand. Eerder uitte een aantal instanties zorgen over de toename van het drugsprobleem in met name Kaatsheuvel. In het dorp zouden veel (jonge) drugsdealers rondlopen en het aantal jeugdige gebruikers zou sterk groeien. De gemeente wil het probleem scherper in beeld krijgen. De zorgelijke geluiden over drugs worden namelijk nog niet onderbouwd met harde cijfers.

Volgens de gemeente is het voor een goede aanpak belangrijk om te weten wat er echt speelt. Daarom is gekozen voor een snel onderzoek. Hoe groot is de groep gebruikers, waar komen ze vandaan, wat voor drugs gebruiken ze en waarom? Al dat soort vragen moeten aan bod komen. De gemeente zou eigenlijk zelf het onderzoek uitvoeren en een 'belrondje' maken langs de betrokken instanties. "Maar dat bleek te tijdrovend", aldus de gemeentewoordvoerder. "We hadden daarvoor onvoldoende capaciteit. Daarom is het werk uitbesteed aan de GGD. Die is daar nu druk mee bezig."

8 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Als er nou eens voor goed jongerenwerk gezorgd zou worden was het probleem allang gesignaleerd en erger voorkomen. mssn toch niet gek om aan een investering in jongerenwerk te denken, ook andere problemen kunnen zo op tijd gesignaleerd en aangepakt worden. De uren die er nu voor jongerenwerk in de gemeente zijn, zijn een lachertje.

28 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

haha kaatsheuvel drugsdorp

28 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Drug in de Kets. hahahahahaha.
komen ze daar nu pas achter.

Ze zijn nogwel voor het gemeentehuis aan het dealen.

Misschien een coffeeshop in het bruisenddorphart.

petra

28 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Goed idee, Petra!
Helma

29 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

zou wel lekker zijn ja een coffeeshop hoef ik niet meer naar tilburg :D:D

29 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Geen Bruisenhart maar Spuitendhart in de kets!!

03 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

tjonge, hebben we nu alleen anonieme dealertjes op deze site die reageren?
Ze moeten zich allemaal maar snel "kapotspuiten"en paffen, dan kosten ze de samenleving geen cent meer, want doordat dit probleem zo groot is kost het de gewone man wel weer geld, want het zal toch weer allemaal betaald moeten worden deze onderzoeken.

een bezorgde Kaatsheuvelse burger.

03 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Het zal je kind maar zijn, meneer de bezorgde kaatsheuvelse burger

12 december, 2008  

Een reactie posten

<< Home