Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, december 04, 2008

Forse kritiek op 'afvalsoap' Loon op Zand

KAATSHEUVEL - Alle chaos en verwarring rond de nieuwe afvalinzameling komt wethouder Joop Bisselink (GemeenteBelangen) op forse kritiek te staan van de Loonse politiek.

Alle fracties, met uitzondering van Bisselinks eigen partij GemeenteBelangen, tonen zich zeer teleurgesteld in de hele gang van zaken. De wethouder zelf vindt niet dat hij in gebreke is gebleven en de regie over het project heeft verloren. "Ik ben steeds alert geweest, heb zaken tussentijds gestuurd en meteen gereageerd op pijnpunten."

De nieuwe afvalinzameling roept nog veel vragen op. Het streven was om alle afvalcontainers tussen maandag 17 en vrijdag 28 november om te wisselen en te voorzien van een chip. Maar die planning van twee weken bleek onhaalbaar. De hoop is nu dat eind deze week alle mensen hun nieuwe containers hebben. Het 'chippen' van de kliko duurt waarschijnlijk nog tot eind deze maand. Door het natte en koude weer is dat werk fors vertraagd.

Bij de klachtenlijn en servicelijn zijn de afgelopen tijd zo'n 2000 telefoontjes binnengekomen. Niet alleen de oppositiepartijen maar ook lijst Loon op Zand en voor het CDA uitte forse kritiek op de 'alle chaos rond de kliko's'.

Bisselink betreurt alle commotie en reacties, maar volgens hem is er ook veel goeg gegaan. "Het is een gigaproject'hield hij de commissieleden voor. Volgens CDA'er Elly de Kort belooft dat weinig goeds voor de toekomstige andere projecten zoals het Bruisend Dorpshart.

Gemeentebelangen zweeg in alle toonaarden. Volgens fractievoorzitter Ad van Laarhoven had hij in het bruitenland gezeten en had hij niets mee gekregen van van enige ophef. Ook zijn fractiegenoot Corry Dijkstra zweeg. Die opstelling wekte grote verbazing. "Dus als U op vakantie bent, ligt de grootste partij van Loon op Zand op z'n gat", reageerde Corne van den Dries van de VVD. "Het maakt niet uit", verzuchtte Rolf Baarda van GroenLinks. "Hoe meer er fout gaat des te groter Gemeentebelangen wordt".

Bisselink beloofde het project goed te evalueren.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Vooral op Gemeentebelangen stemmen dus allemaal

04 december, 2008  

Een reactie posten

<< Home