Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 20, 2009

Arjan van den Hoven gaat nu ook in Dongen blussen

DONGEN - Waalwijker Arjan van den Hoven (51) heeft nog meer te commanderen. Hij was al brandweercommandant in de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand, maar hij is sinds kort ook brandweerbaas in Dongen. Commandant zijn van brandweerkorpsen in drie gemeenten, is dat nog wel te behappen? "Jazeker.

Waalwijk en Loon op Zand deed ik al samen. Dat ging goed. Vorig jaar ben ik gevraagd om ook commandant in Dongen te worden. Ik ben weliswaar algemeen commandant, maar per korps zijn er postcommandanten of teamleiders en dat zijn de eerste aanspreekpunten voor de brandweervrijwilligers. Ik ben de man van de grote lijnen en de schakel tussen brandweer en de gemeentebesturen."

Voor hoeveel brandweermensen bent u nu verantwoordelijk?

"Waalwijk heeft drie korpsen en zo'n negentig vrijwillige brandweerlui, Loon op Zand heeft 45 vrijwilligers verdeeld over twee korpsen en Dongen heeft zestig mensen in twee korpsen, Dongen en 's Gravenmoer."

Hoe gaat u uw aandacht verdelen over de drie gemeenten?

"Ik ben twaalf uur gedetacheerd in Dongen en twaalf uur per week in Loon op Zand. De rest van mijn werkweek zit ik in Waalwijk."

Wie neemt het werk dat u niet meer kunt doen in Waalwijk over?

"Ik kan wat taken afstoten naar een secretaresse. Verder neemt een collega mijn preventiewerk deels over. We kijken dit jaar of die manier van werken voor alle drie de korpsen en gemeenten voldoet."

Is uw benoeming een voorbode van meer samenwerking tussen de drie korpsen?

"Waarschijnlijk wel. Overal in het land zie je dat er gekozen wordt voor regionale samenwerking. Ook in deze regio. En dat is goed. Want door samen te werken kunnen we kennis en kwaliteiten optimaal inzetten. Daardoor kunnen we specialisten opleiden en die goed inzetten."