Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 20, 2009

Loon op Zand bouwt 1.155 woningen

KAATSHEUVEL - Op papier heeft de gemeente Loon op Zand voldoende bouwlocaties in voorraad voor de periode tot 2020. Tot dan moeten er 1.155 woningen gebouwd worden.

De praktijk leert dat niet alle locaties de eindstreep halen door bijvoorbeeld bezwarenprocedures. Daarom moet de gemeente naarstig op zoek naar alternatieve bouwlocaties voor circa 600 woningen.

Dat blijkt uit de nieuwe Woonvisie-plus, die gisteren openbaar werd. Naast bouwen komen in die visie tal van andere aspecten aan de orde die van Loon op Zand een aantrekkelijke woongemeente moeten maken. En dat niet alleen. Loon op Zand zou ook aantrekkelijker moeten worden voor toeristen.

Daarbij gaat het onder meer om betere verbindingen met en tussen recreatieve voorzieningen, het vriendelijker maken van de dorpsentrees, meer horeca, betere toegangsroutes naar de Loonse en Drunense Duinen en het aantrekkelijker maken van de dorpscentra (Bruisend Dorpshart Kaatsheuvel). Hiermee zal in de toekomst rekening gehouden worden bij de uitwerking van bouwplannen.

In de Woonvisie-plus zijn alle mogelijke bouwlocaties per kern en de aantallen te bouwen woningen en woningsoorten vastgelegd. Volgens wethouder Joop Bisselink (Gemeentebelangen, volkshuisvesting) is de woonvisie geen star document. "Gemeente en Casade Woondiensten bekijken jaarlijks of bijstelling noodzakelijk is", aldus Bisselink.

Van de woningen wordt 35 procent in de sociale sector gebouwd. "Dat past ook bij onze primaire doelstelling: het huisvesten van mensen met een smalle beurs", zegt Frans Desloover, vestigingsmanager van Casade in Kaatsheuvel. Hij benadrukt dat gemeente en Casade op één lijn zitten als het gaat om verbeteren van de leefbaarheid, duurzaam bouwen en de renovatie van verouderde buurten. "Want prettig wonen zit niet alleen in de woning zelf. Welzijn, zorg, onderwijs, leefomgeving spelen ook een rol. Daar zetten wij ons ook voor in, samen met de gemeente en andere partners." De Woonvisie-plus wordt op 14 mei vastgesteld door de gemeenteraad