Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 29, 2009

Crossroads niet naar Dorpshart

KAATSHEUVEL - Het Jongerencentrum Crossroads gaat definitief niet naar een nieuwe lokatie in het centrum van Kaatsheuvel.

Dat hebben burgemeester en wethouders van Loon op Zand deze week besloten.

Eerder dit jaar ontstond bij de gemeente en het bestuur van het jongerencentrum en andere organisaties het plan om een jongerencentrum op te nemen in het Carré, het multifunctionele gebouw dat in het dorpshart van Kaatsheuvel komt. In eerste instantie waren alle betrokkenen enthousiast over het idee. Om te onderzoeken of een combinatie mogelijk was hebben leden van het college en raad op 30 oktober een bezoek gebracht aan dorpen waar dezelfde materie speelt. Toen bleken er naast voordelen ook nadelen. Jongeren willen graag op zichzelf blijven en hun identiteit behouden. Verder werd ook mogelijke overlast genoemd.

Wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen, Jeugd) vindt het jammer dat er geen jongerencentrum komt in het Carré. "Je komt elkaar dan toch tegen bij dezelfde voordeur en dat verstevigt het contact tussen bezoekers van het centrum en de jeugd."

Voorzitter Mark Wijtenburg van Crossroads heeft gemengde gevoelens over het besluit. "Aan de ene kant lagen er de uitdaging om een nieuw jongerencentrum op te zetten; aan de andere kant zijn we blij dat nu eindelijk een beslissing is genomen".

Volgens Wijtenburg wilde de gemeente het jongerencentrum op de eerste verdieping van het Carré huisvesten, met een ingang aan de Peperstraat. "Dat zou bedreigend kunnen werken voor de buurt. Er is door de gemeente beloofd om de zaak opnieuw te bezien maar daar is niets wezenlijks uitgekomen. Na overleg met De Twern, Triangel en andere welzijnsinstellingen hebben wij afgezien van een verhuizing naar het centrum."

Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Cossroads.
_________
Zou bedreigend voor de buurt kunnen zijn wordt er geschreven.M.a.w de huidige buurt van crossroads mag er wel onder lijden.Verplaats dat soort centra dan naar industrieterreinen en dan met camera bewaking want anders krijgen de daarzittende ondernemer weer problemen.

02 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Nou ja zeg waar slaat dat op jij hebt helemaal geen verstand.
Je weet niet eens hoe het jongerencentrum is hoor ik wel.

Al die vrijwilligers die er werken doen kei hard hun best JA!
En er zit er geneen verkeerden tussen!
ZIJ DOEN TENMINSTE WAT VOOR DE JEUGD!

En mensen zoals jij die achter de garaniums een klaag punt zoeken zijn gewoon treist.
Ga verdommen ook wat doen voor je maatschapij!

Ik snap niet dat mensen het bedrijgend vinden ze doen net of dat er criminelen komen.
Als je zo gaat kijken zet dan ons cafe maar op het indusustrie terein.
Daar komen juist meestal de achtelijke drugsdealers enz.

02 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Enne 1e anoniem kan jij een voorbeeld geven van die overlast door jongeren die een avondje uit zijn geweest dan?

1x is het mis gegaan, dat was na een hardcore party, daar is ook gelijk actie op ondernomen en naar mijn mening is er daarna ook nooit meer iets noemenswaardigs gebeurd, daarvoor ook niet trouwens.
Een slechte naam is moeilijk om vanaf te komen, dat heeft Crossroads wel gemerkt. Maar ook hebben ze bewezen dat het wel kàn, ik vind het jammer dat er dan mensen zoals jij zijn, die zonder voorbeelden weer de naam van zo'n instelling zwart proberen te maken, echt triest.

En natuurlijk komen er wel eens ooit jongeren in het JC wat echt geen lieverdjes zijn, maar daar wordt op een goede manier mee omgegaan, vandaar dat er weinig overlast veroorzaakt wordt door (bezoekers van) Crossroads, mijn inziens...

02 februari, 2009  

Een reactie posten

<< Home