Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 27, 2009

Inauguratie wethouder J.P.Broeders

A titre personnel

Wethouder Joop Bisselink heft per 1 maart aanstaande zijn ontslag ingediend. Door wetgeving houdt dat in dat zijn opvolger in de raadsvergadering van 5 febuari geinstalleerd wordt.

Afgezien van zijn prestaties vind ik het jammer dat Joop opstapt. Hij had er ook voor kunnen kiezen om een tijdje de ziektewet in te gaan om wat bij te komen. Volgens Joop heeft de beslissing in alle vrijheid genomen. Eerlijk gezegd heb ik daar zo mijn twijfels over. Leden van Gemeentebelangen steken het niet onder stoelen of banken dat ze ontevreden zijn over het functioneren van hun wethouders. En dan met de verkiezingen in het vooruitzicht. Het probleem van Joop is dat het een aardige vent is, die niemand teleur wil stellen. En je kunt nu eenmaal niet alles waarmaken wat je ooit belooft hebt. Joop heeft vermoedelijk zich bepaalde zaken teveel aangetrokken. "De clico's waren niet de hoofdreden van zijn stoppen, maar wel een druppeltje", zo zei hij tijdens een emotionele persconferentie.

Zijn opvolger kennen we nog uit het verleden. In het artikel van Michel Koster in het Brabants Dagblad zegt Broeders geen nee tegen een volgende periode. Daar is natuurlijk over nagedacht. De vraag is echter hoe Broeders electoraal scoort. Want net als Joop heeft ook hij een verleden waarin niet alle beloftes zijn nagekomen. Ik hoop dat we met Jack Broeders net zo open kunnen werken als met Joop. Want hoe dan ook, het is en blijft een aardige vent. Misschien is er voor hem in andere rol weggelegd in de politiek. Zo zou hij een goed raadslid kunnen zijn...........

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Om te beginnen is mij volstrekt onduidelijk waarom Bisselink vertrekt. Is hij onder druk gezet (dan is dit onbeschoft) of heeft hij persoonlijke redenen die niet in de krant hoeven? Erger vind ik echter dat we zo maar ineens weer Broeders als wethouder terugkrijgen. Die man heeft eerder toch niet echt uitgeblonken in die functie (ook in Vught niet) en bovendien heeft hij openlijk verklaard dat wat hem betreft de gemeente Loon op Zand beter kan worden opgedeeld tussen Waalwijk en Tilburg. Als je niet gelooft in het bestaansrecht van een gemeente, wat doe je daar dan als wethouder? En wat heb je dan als burger te verwachten van zo'n bestuurder?

Wordt Broeders nu weer wethouder bij gebrek aan beter (dat lijkt me wel erg armoedig) of is hier een machtspel gespeeld en moet Bisselink het veld ruimen om Broeders aan een baantje te helpen? Onbegrijpelijk dat dit allemaal zomaar stilzwijgend wordt geaccepteerd en dat niemand openheid van zaken eist, en goed bestuur.

28 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

kunnen we niet beter heel gemeente belangen in die kliko gooien
daar is het machtspelletje dus allemaal om begonnen,
zielige manetjes die alles doen voor het pluch

peter

28 januari, 2009  

Een reactie posten

<< Home