Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, januari 26, 2009

Collumn (ingezonden)

Collumn door Cees van de Ven

De gaande en de komende man!

In de raadsvergadering van december adviseerde ik joop Bisselink eens na te gaan denken over de aanslag op zijn gezondheid die het wethouderschap voor hem meebrengt. Waarschijnlijk geholpen door zijn partijvoorzitter Jac. Broeders is hij, tot verbazing van iedereen, daar na een paar weken al mee klaar en legt zijn functie om gezondheidsredenen neer.

Als we zijn vermeende opvolger Jac. Broeders moeten geloven zal met zijn komst het college van B & W. een metamorfose ondergaan. Het college gaat omgebouwd worden van een clubje van praten, praten en nog eens praten naar een daadkrachtig bestuur waar alleen nog maar de handen uit de mouwen mogen worden gestoken. Met die ferme taal geeft hij tegelijk aan dat GroenLinks er niet zo ver naast zit waar we het college betitelen van een niet daadkrachtig en blunderende groep bestuurders.

Met Broeders in het bestuur is de kans heel groot dat er een vecht college ontstaat dat rollenbollend over de straat gaat over wie alle eer zal toekomen. Hij komt immers niet om de gemeente Loon op Zand naar een hoger plan te brengen, hij vindt het uitsluitend zijn taak om GemeenteBelangen bij de komende verkiezingen voor een afstraffing te behoeden. Jac. Broeders beschouwd het college als de cockpit van de samenleving en daar zit maar één man aan de stuurknuppel. Het CDA en Lijst Loon op Zand zullen graag of niet er aan moeten wennen dat elk succesje dat dit laatste jaar voor de verkiezingen nog behaald wordt, als vanzelfsprekend toegeschreven moet worden aan de grootste partij in de raad GemeentBelangen

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Cees, je had het niet beter kunnen zeggen.

26 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Hallo Cees,
Jij bent een mens met weinig woorden maar wel met rake klappen!
Ook nu heb ji weer gelijk!

Hans Bogaard

26 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Anders zet je er meteen even bij dat Cees van de Ven de fractievoorzitter van een van de oppositiepartijen (GroenLinks) is in de gemeente Loon op Zand en geen objectieve journalist. Weten de mensen die dat niet wisten meteen de column in perspectief te plaatsen.
Dit trouwens even totaal los van of hij wel of niet gelijk heeft. Hij heeft natuurlijk gewoon recht op zijn mening.

27 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ben maar niet bang... iemand die er nu nog intrapt om gemeentebelangen te gaan stemmen heeft geen idee van wat er zich allemaal heeft plaatsgevonden (en dat kan haast niet!)óf heeft een erg bruine arm. Mijn stem krijgen ze niet.

27 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Cees, je hebt het heel goed gezien. Tijdens het sporten laten mensen zich zien zoals ze echt zijn. Jac. Broeders speelt bij ons wekelijks een potje voetbal. Hij denkt van zichzelf dat hij een goeie voetballer is. Helaas door zijn zelfzuchtig gedrag om te scoren is zijn team meestal de verliezende partij. Als wethouder zal dat niet anders zijn.

28 januari, 2009  

Een reactie posten

<< Home