Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, januari 28, 2009

'Nieuw plein niet te klein'

KAATSHEUVEL - Het nieuwe Marktplein in Kaatsheuvel moet niet te klein worden voor de grotere evenementen in het dorp. Dat stelt de stichting Pleinfestival. De organisatoren van dit jaarlijkse evenement praten binnenkort met de gemeente over de ambitieuze centrumplannen en de toekomst van het Pleinfestival.

Volgens wethouder Hans Waijers (CDA) wordt het plein groot genoeg om daar gewoon de traditionele evenementen in Kaatsheuvel te kunnen blijven houden.

Het huidige kale plein bij de Markt moet veranderen in een sfeervol dorpshart, met horeca, nieuwe woningen en een multifunctioneel centrum (Carré). Ook het gemeentehuis wordt flink uitgebreid. Als het meezit, gaat het grote werk eind dit jaar van start.

Op het huidige plein worden veel activiteiten gehouden, zoals bijvoorbeeld de weekmarkt, kermis, beachvolleybal en het meerdaagse Pleinfestival. Na de metamorfose van het plein moet die mogelijkheid blijven, zo is het streven van de gemeente. " We hebben al overleg gehad met mensen van de weekmarkt en de kermis", aldus Waijers, "en dat ziet er goed uit." Voor al deze activiteiten komt voldoende ruimte. Voorzitter Maurice van Boxtel van de stichting Pleinfestival wil ook graag met de gemeente praten over de plannen voor het Bruisend Dorpshart. Dat overleg volgt snel.

Onder het plein komt mogelijk een parkeerkelder met 220 plaatsen. Ook dat plan vormt, volgens Waijers, geen bedreiging voor de evenementen. "De vloer wordt dik en sterk genoeg om hierop dergelijk grote activiteiten te kunnen houden"

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster