Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, januari 21, 2009

'Vacature' raadszetel PvdA zorgt voor ophef

KAATSHEUVEL - De opvolging van PvdA-gemeenteraadslid Maurice van Boxtel zorgt voor flinke onrust bij de sociaal-democraten in Loon op Zand.

Het partijbestuur wees eerder de 44-jarige Esther van der Donk uit Kaatsheuvel aan als opvolger van Van Boxtel. Maar voormalig PvdA-raadslid Hans Bogaard overweegt deze gemeenteraadszetel op te eisen, maar dan als lid van de Partij voor de Dieren.

Maurice van Boxtel zet per 1 maart een punt achter zijn politieke loopbaan in de gemeente Loon op Zand. Hij verhuist namelijk naar Dongen. Het partijbestuur schoof Esther van der Donk naar voren om de vacature van Van Boxtel op te vullen. Maar nu dreigt een strijd om deze raadszetel los te barsten. Tot verbazing van het partijbestuur had het volgens de kieswet eerst ex-raadslid Hans Bogaard voor deze 'vacature' moeten benaderen, omdat hij hoger op de kieslijst stond dan Van der Donk.

Maar Bogaard (64) is geen lid van de partij meer. In november 2006 stapte hij uit de partij en gemeenteraad. Bogaard kon namelijk niet door één deur met de toenmalig fractievoorzitter Maurice van Boxtel. In een gesprek met het bestuur van de PvdA heeft Bogaard laten weten de zetel niet zomaar af te staan. "Zeker niet omdat ik me door de partij slecht behandeld voel in de affaire met van Boxtel", stelt Bogaard die enkele jaren lid is van de Partij voor de Dieren. Hij overweegt om namens deze partij als eenmansfractie in de raad zitting te nemen. Dit zou betekenen dat de PvdA met drie zetels tot de verkiezingen in 2010 door moet.

Hans Bogaard wil overigens hooguit een jaar, tot de verkiezingen, in de raad blijven. Het PvdA-bestuur betitelt de actie van Bogaard als zetelroof. "Hij komt formeel voor de zetel in aanmerking, ook al heeft hij in een eerder stadium van de zetel afstand gedaan. Wij veronderstelden dat Bogaard zich niet beschikbaar zou stellen gezien zijn vertrek ruim twee jaar geleden. De eerstvolgende kandidaat van de lijst is daarom benaderd", aldus voorzitter Mick Raeven.

Het bestuur is ontstemd over de mogelijke terugkeer van Bogaard. De geloofwaardigheid van Bogaard is in het geding, stelt het Loonse PvdA-bestuur. Dat wijst ook op zijn eerdere uitspraken, dat het raadslidmaatschap voor hem een brug te ver was en de gemeente niet gediend is met een nieuwe eenmansfractie.

De PvdA hoopt dat Bogaard alsnog afziet van zijn voornemen en zonder rancunes de PvdA haar werk laat afmaken. Volgens de fractie hoeft hij in ieder geval niet te rekenen op enige vorm van ondersteuning van de kant van de PvdA, als hij bij zijn standpunt blijft.

Hans Bogaard heeft twee weken bedenktijd gekregen van de kiescommissie

Bron Brabants Dagblad Auteur Jan in 't Groen

10 Comments:

Anonymous Anoniem said...

haahahaahaha klasse Hans doorgaan laat ze maar eens voelen hoe het is om zo behandeld te worden Petje af IK STEM OP DE PARTIJ VOOR DE DIEREN Hopelijk volgend jaar met 3 zetels in de gemeenteraad hahaahaah

21 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ik denk dat dhr. Boogaard helemaal geen recht heeft op die zetel als hij in de raad wil voor de PvdD. Ik dacht dat tijdens de laatste gemeenteraads verkiezingen de PvdD in onze gemeente niet geregistreerd was. Hij kan misschien wel op persoonlijke titel als groep Boogaard bijv. die raadszetel claimen, maar dan doet hij het alleen maar om de PvdA te dwarsbomen en te verzwakken (denk ik).

21 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Tja, wat moet je hier nu op zeggen? De partij voor de dieren kan ik al niet serieus nemen, maar H. Bogaard toch al helemaal niet. Jammer dat een zetel ten koste gaat van mensen die wél serieus politiek willen bedrijven... Hoe geloofwaardig is meneer Bogaard? Eerst PvdA, toen SP en partij vd dieren? En wat als ze hem daar niet willen, wordt het dan CDA, VVD of een eigen partij?! Laat me niet lachen!

Bert

21 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Toelichting op reactie van Bert ( geen achternaam?)Ik ben van nature een echte socialist dus zijn P.v.d.A en SP partijen waar ik voor zou kunnen kiezen.Maar bij de P.v.d.A zijn er dingen voorgevallen en na gesprekken met de SP lokaal kon ik daar mijn draai niet vinden. Is dat dan zo vreemd.
De dierenpartij is een keuze voor mij omdat ik een fervent dierenliefhebber ben.
H.W.Bogaard

21 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Snap niemand dat de inwoners van de gemeente deze vriendjespolitiek kotsbeu zijn Noem nou eens 1 serieus raadslid. Ze willen toch allemaal hun eigen doel nastreven om zodoende hun prestige projecten door te laten gaan. Hans kom op Dwarsliggen zoveel als je kunt Mijn stem heb je

21 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Is een van de kerngedachten van het socialisme niet dat het collectief beslist over de verdeling van macht en bezittingen?

Het collecttief heeft PvdA gestemd, niet PvdD, toch?

22 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Hans, Als er commentaar geleverd wordt op een ander dan begin je gelijk te zeuren over geen achternaam of anoniem terwijl iemand die je helemaal de hemel in prijst geen commentaar geeft. Of stop met commentaar leveren of wees consequent. (Of wil je graag googlen op achternaam)

Alex.

22 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Een discussie wordt gevoerd op argumenten, niet op namen, dus het zou inderaad niet uit moeten maken. Mensen die blijven roepen om een achternaam hebben meestal ook weinig inhoudelijk te melden. Misschien is internet ook niet het juiste medium voor deze mensen.

23 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

h v d boogaart

denk jij nu echt dat je geloofwaardig overkomt?

het is meer als een schoolkind dat zijn zin niet krijgt van zijn vriendjes , en dan naar zijn moeder loopt.

doe eens iets positiefs in plaat van dat draaikonten gedoe.

en nee ik zit niet in de politiek , maar heb een hekel aan mensen die dus alles doen om in die raad te zitten.


peter hamers

en zo nu kun je niet zeiken over geen achternaam

23 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Niets geen zetelroof.De mensen die op Hans stemden,stemden op Hans maar niet voor de P.v.d.A.Want politiek boeit de meeste mensen in de gemeente Loon op Zand niet.
Zo zal het in 2010 wel weer opnieuw gaan als hij nog zin heeft in dat politieke circus.Flohr is meer met zijn eigen web log bezig dan met de site van de P.v.d.A.
Dat geeft ook te denken.

30 januari, 2009  

Een reactie posten

<< Home