Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, februari 26, 2009

Excuses voor 'uit de school klappen'

KAATSHEUVEL - Nu de politieke storm in Loon op Zand een beetje is gaan liggen, betuigt raadslid Cees van de Ven (GroenLinks) spijt over alle ophef rond zijn column over de 'slappe knieën van het CDA'. Hij is er achteraf niet trots op dat hij uit de school heeft geklapt over zijn gesprek met collega-raadslid Herman van Gulik (CDA).

Aan de 'bar' van het Kaatsheuvelse gemeentehuis liet Van Gulik zich kritisch uit over de nieuwe wethouder Jacques Broeders van Gemeentebelangen.

De uitspraken in de wandelgangen kwamen op straat te liggen door de column van Van de Ven. "Het is niet de stijl van GroenLinks om dit zo naar buiten te brengen", oordeelt Van de Ven nu. In een nieuwe column biedt hij zijn excuses aan.

Het CDA werd aardig in verlegenheid gebracht door de column van Van de Ven. Volgens het GroenLinks-raadslid gingen de christen-democraten knarsetandend akkoord met de voordracht van Broeders tot wethouder. Om zijn woorden kracht bij te zetten, citeerde hij enkele uitspraken van Van Gulik na afloop van de rumoerige raadsvergadering, waarin Broeders benoemd werd tot opvolger van Joop Bisselink. Van Gulik zou zich flink gestoord hebben aan het optreden van Broeders die avond. Ook had hij al enkele aanvaringen gehad met de nieuwe wethouder, zo vertrouwde Van Gulik Van de Ven toe. De CDA'er ontkende de uitspraken niet, maar was wel zeer ontstemd over de actie van Van de Ven. "Zelfs na de vergadering met een biertje in de hand moet je op je woorden letten", stelde hij.

Van de Ven zag in eerste niets kwaads in zijn column. Volgens hem wilde hij gewoon duidelijk maken dat het CDA slappe knieën had: wel veel kritiek op Broeders, maar toch instemmen met zijn benoeming. Ook zou Van Gulik goed geweten hebben tegen wie hij zijn frustaties aan het spuien was.

Bron: Brabants Dagblad

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hé Cees.
Trek het je niet aan die kritiek!!
Dan moeten ze maar hun mond houden als ze aan het gratis borrelen zijn aan de gemeentebar!!

26 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Tja, echt Van de Ven. Hij heeft spijt. En hij had het niet zo bedoeld. Ach gut.....Mea culpa ectera. t schijnt dat ie nog steeds denkt dat ie wethouder kan worden. En ja, dan draai je wat, dan huichel je wat. Maar lukken zal t nooit. Hoe groot kan t bord voor je kop zijn...Hij slaagt erin GroenLinks kapot te maken door er alleen maar doorheen te lopen.

26 februari, 2009  

Een reactie posten

<< Home